Ministrul agriculturii, Ilie Sarbu l-a numit pe Daniel Constantin in functia publica de director general al Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA), incepand de miercuri, 1 aprilie 2009.

APIA a fost condusa pana la acea daca de catre Mariana Draghici, care a ocupat functia de director general interimar dupa demisia lui Dan Gherghelas, la inceputul lunii februarie.

Daniel Constantin are o experienta de peste sase ani in integrare europeana, constructia institutionala a APIA, precum si accesarea fondurilor europene.

Noul ditrector general al APIA este de profesie inginer, fiind absolvent al Universitatii de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara Bucuresti si detine o diploma de master la facultatea mai sus mentionată.

Ministrul Ilie Sarbu a demis in data de 19 martie 60 de directori din conducerea centrala si locala a Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura, din cauza nerespectarii termenului de incepere a platilor pe suprafata din fondurile europene aferente anului 2008.

Au fost demisi 42 de directori faceau parte din conducerea locala si 18 din cea centrala a APIA.