Lucrările de construcție a centrulului de procesare a mierii din Ciulnița au fost demarate în 2011, Firma Eurodac Automation ocupându-se de contrucția, realizarea fluxului tehnologic, utilarea și compartimentarea halei de producție. Complexul dispune de un flux complet automat de procesare și dozare a mierii cu o capacitate lunară de peste 50 de tone.

Acolo este casa mierii, o fabrică ridicată de apicultori pentru a-şi uşura activitatea şi, evident pentru a scoate profit. Ionel Nedelcu este apicultor de peste 15 ani şi este unul dintre cei mai mari din Ialomiţa.

Are peste 300 de stupi de albine şi a avut ani la rândul o producţie considerabilă, în care aşteptările au fost depăşite. Vede în cooperativă un cadru bun prin care oamenii pot conlucra şi beneficia de pe urma muncii albinelor. Totodată, reţeta mierii de calitate este una simplă.

Ionel Nedelcu, apicultor: „Trebuie să fie naturală şi trebuie muncit pentru ea. Cine îşi munceşte producţia îşi dă silinţa să fie şi de o calitate deosebită.”