Într-un Bucureşti din ce în ce mai aglomerat o aplicaţie care să îţi arate în timp real străzile aglomerate sau unde sunt echipaje de poliţie pare fantezie. Aceasta există şi se numeşte Waze.
Compania Waze a fost înfiinţată în Israel, iar în 2013 a fost achiziţionată de Google cu un miliard de dolari.
Ce face Waze
Prin conectarea șoferilor unul de altul, ajută oamenii să creeze comunități locale care lucrează împreună pentru a îmbunătăți calitatea șofatului de zi cu zi pentru toată lumea. Astfel se evită frustrarea de a sta în trafic, atenționarea despre un echipaj de poliție sau scurtarea cu cinci minute a navetei regulate, arătând rute noi despre care chiar nu știai. După tastarea adresei de destinație, utilizatorii doar conduc cu aplicația deschisă pe telefonul lor pentru a contribui pasiv cu informații de trafic și alte date rutiere, dar ei pot lua, de asemenea, un rol mai activ prin schimbul de rapoarte rutiere despre accidente, capcane de poliție sau de orice alte pericole de-a lungul rutei, ajutând pentru a oferi altor utilizatori din zonă "atenționări" cu privire la ceea ce va urma.
Economisești de fiecare dată când alimentezi
Waze oferă şi informaţii despre cele mai apropiate benzinării cu cel mai mic preţ de pe ruta ta, prețuri actualizate de comunitate. Lucrând împreună să raporteze prețul carburanților, șoferii Waze pot salva bani tot timpul. Aplicaţia Waze este folosită de 150.000 de oameni din toată ţara. Zece mii dintre ei sunt în Capitală.
În Statele Unite, forţele de ordine din mai multe state au protestat faţă de această aplicaţie şi a cerut să fie exclusă opţiunea care identifică amplasarea echipajelor de poliţie.