Popularul joc Farmville, care se găseşte pe site-ul de socializare online Facebook, aduce sute de milioane de dolari creatorilor săi, prin transformarea banilor reali în bani virtuali, însă se suspectează că mulţi dintre cei care fac acest lucru sunt minori. Jocul Farmville are peste 63 de milioane de utilizatori, fiind cel mai popular joc din reţeaua de socializare Facebook. Jucătorii de Farmville au în administrare o fermă virtuală unde pot planta şi recolta diverse legume şi
Popularul joc Farmville, care se găseşte pe site-ul de socializare online Facebook, aduce sute de milioane de dolari creatorilor săi, prin transformarea banilor reali în bani virtuali, însă se suspectează că mulţi dintre cei care fac acest lucru sunt minori.
Jocul Farmville are peste 63 de milioane de utilizatori, fiind cel mai popular joc din reţeaua de socializare Facebook. Jucătorii de Farmville au în administrare o fermă virtuală unde pot planta şi recolta diverse legume şi pomi fructiferi şi unde cresc animale. Conform companiei Zynga, cea care a creat jocul, în prezent, în Farmville există peste 40 de milioane de ferme virtuale, de 20 de ori mai multe decât numărul efectiv de ferme din SUA.
La prima vedere jocul pare inofensiv, însă Michael Arrington, fondatorul TechCrunch, critică producătorul Zynga spunând că încurajează utilizatorii să cheltuiască bani reali pe bani virtuali (farm cash), care le permit jucătorilor să progreseze mai uşor în joc.
Jucătorii primesc monede virtuale, atunci când încep jocul, cu care nu pot cumpăra orice. Cei care vor să avanseze mai repede în joc şi care vor să achiziţioneze tractoare, vaci, seminţe au opţiunea de a cumpăra bani virtuali, plătind cu bani reali. Zynga specifică clar că banii reali daţi pe cei virtuali nu mai pot fi recuperaţi.
Banii virtuali, cumpăraţi prin mobil
Arrington spune că pe Facebook mai multe companii se oferă să îi ajute pe utilizatori să cumpere mai uşor bani virtuali folosind serviciul „plata prin mobil”. Multe dintre aceste oferte sunt înşelatoare pentru utilizatori deoarece se ajunge să se plătească cu banii reali mai mult decât echivalentul lor în bani virtuali, iar copiii sunt cei care cad cel mai uşor în plasă.
„Persoanele sub 14 ani nu au voie pe Facebook, verificăm şi dezactivăm toate conturile de acest gen”, a declarat un purtător de cuvânt al Facebook. Reprezentaţii Zynga au refuzat să comenteze.
SURSA: guardian.co.uk