Aplicaţia permite utilizatorilor vizualizarea şi comentarea fotografiilor direct din telefonul mobil, sincronizarea listei de contacte cu cea a prietenilor de pe Facebook, conectarea prin Facebook la servicii terţe cum ar fi cele de ştiri, sport, jocuri sau vreme.

Atât aplicaţia, cât şi traficul de date, sunt oferite gratuit utilizatorilor Vodafone România, promoţional, până la data de 18 aprilie.

“Numărul utilizatorilor Vodafone care folosesc telefonul mobil pentru a accesa Facebook s-a dublat în ultimele 6 luni, iar una dintre priorităţile noastre este să oferim cea mai bună experienţă de navigare pe Internet, pentru toţi utilizatorii noştri, indiferent de tipul terminalului folosit”, a declarat Karsten Wildberger, Chief Commercial Officer al Vodafone România.

Noua aplicaţie Facebook oferă o experienţă îmbunătăţită pentru telefoanele non-smartphone, faţă de alte aplicaţii similare sau site-uri de mobil. Aceasta aduce telefoanelor mobile non-smartphone opţiunile şi experienţa de utilizare a aplicaţiilor Facebook deja dezvoltate pentru smartphone-uri şi este optimizată pentru viteza şi performanţa în reţeaua Vodafone România.

Noua aplicaţie este rezultatul unei colaborări între Facebook şi Snaptu, a cărui platformă oferă servicii inovatoare de web milioanelor de utilizatori din întreaga lume, pe mai mult de 2.500 de modele diferite de terminale mobile, prin aplicaţia Snaptu. Noua aplicaţie Facebook va fi disponibilă utilizatorilor Vodafone România pentru download gratuit la https://facebook, direct prin telefon, sau la www.vodafone.ro/facebook, pentru PC.

Pentru a beneficia de noua aplicatie, utilizatorii trebuie să aibă orice opţiune de Internet pe Mobil de la Vodafone România activată şi pot verifica dacă telefonul este compatibil la www.vodafone.ro/setari.