Din volumul total de vânzări înregistrate de magazin în primele 10 luni ale acestui an, 72% revine programelor de securitate, 8% suitei Microsoft Office, 5% aplicaţiilor de editare audio-video, iar 4% aplicaţiilor de proiectare asistată (tip CAD).

„Este clar că în ultimii doi ani accentul s-a mutat foarte mult de la aplicaţiile de tip CAD către aplicaţiile mai ieftine şi de care ai neapărat nevoie. Proiectele în domeniul construcţiilor s-au diminuat drastic ceea ce a dus şi la căderea vânzărilor de software specializat. În acelaşi timp însă, sunt foarte puţine companii dispuse să rişte siguranţa informaţiilor confidenţiale şi să rămână descoperite în faţa atacurilor IT”, explică această evoluţie Corina Botezatu, Web Sales Manager la GECAD NET.

Din cifra de afaceri totală a GECADshop.ro, cam 80% este asigurată de companii şi 20% de utilizatorii individuali. „Am constatat cu surprindere că foarte bine se vinde către utilizatorii individuali sistemul de operare Windows 7, în timp ce firmele preferă alte produse Microsoft precum suita Office sau diferitele aplicaţii de tip server”, adaugă oficialul.

În prezent, utilizatorii au acces la aproximativ 500 de aplicaţii software listate în GECADshop.ro, dar şi la servicii de consultanţă înainte de achiziţie.

SURSA: GECAD