Aply Store permite descărcarea de jocuri şi aplicaţii Java şi Android realizate de către dezvoltatori români şi străini şi poate fi accesat de către utilizatorii produselor Allview prin tableta PC Alldro.

„Ca urmare a interesului puternic manifestat de către utilizatorii telefoanelor noastre faţă de Allview Store (pagina wap de aplicaţii JAVA), care a înregistrat mai mult de 30.000 de descarcări anul trecut, am considerat oportună orientarea către dezvoltarea unui magazin de aplicaţii online compatibil cu cât mai multe dispozitive, care să adauge un plus de valoare produselor noastre” a declarat Lucian Peticilă, manager general Allview.

Magazinul, realizat în colaborare cu ATES Networks Franţa, creator de soluţii de mobilitate pentru operatori de telefonie şi furnizori de servicii, se bazează pe tehnologii inovatoare precum DAA (Dynamic Air Applications), Device FIT şi Services Wall datorită cărora poate recunoaşte automat sistemul de operare şi carateristicile dispozitivului pe care rulează, astfel încât conţinutul afişat să fie adaptat în funcţie de rezoluţia şi dimensiunea ecranului acestuia.

Allview a încheiat parteneriate cu mai mulţi dezvoltatori locali dar şi externi care din luna aprilie vor avea la dispoziţie conturi personale de administrare a aplicaţiilor.

Aply Store include în acest moment sute de aplicaţii din domenii diverse (Divertisment, Socializare, Cărţi, Utile, Finanţe şi Afaceri, Navigare şi Călătorii, Media, Multimedia) pe care utilizatorii le pot evalua şi descarcă prin crearea unui cont. Fiecare aplicaţie are o descriere, este ilustrată prin screenshot-uri şi prezintă numărul de descărcări pe care le-a înregistrat.

„Până la sfârşitul anului estimăm un număr de 40.000 de utilizatori,” a declarat Silvia Soare, marketing manager Allview.