Compania Apple a anunţat, luni, că numărul aplicaţiilor descărcate din magazinul virtual App Store a depăşit cifra de 2 miliarde şi că în prezent există peste 85 de mii de aplicaţii disponibile.

iPhone este un telefon cu succes la public, succes la care contribuie foarte mult şi aplicaţiile disponibile pentru acesta. Oficialii Apple au declarat că au vândut peste 50 de milioane de terminale iPhone şi playere iPod Touch în 77 de ţări.

Utilizatorii acestor dispozitive pot descărca aplicaţii pentru acestea, transformându-le în telecomandă pentru Apple TV, prin aplicaţia Remote, într-o lanternă, prin aplicaţia Light, iar prin aplicaţia Facebook au control deplin la contul lor de pe celebra reţea socială. Unele aplicaţii sunt gratuite, altele sunt contra cost. Cele mai populare aplicaţii sunt jocurile.

App Store are acum peste 85.000 de aplicaţii, iar numărul descărcărilor a ajuns la 2 miliarde, media fiind de  6,6 milioane pe zi. App Store a înregistrat un miliard de aplicaţii descărcate în luna aprilie şi 1,5 miliarde în luna iulie a acestui an. În luna iulie se descărcau 4,1 milioane de aplicaţii pe zi.

TOP 10 cele mai populare aplicaţii iPhone şi iPod Touch

1.Where Traveler
Categoria: Călătorii
2.Detective
Categoria: Jocuri0-38530-iphonemms.jpg
3.Cup O’ Joe Lite
Categoria: Jocuri
4.Roll Quest 2
Categoria: Jocuri
5.Verbatim
Categoria: Utilitar
6.Wallpapers
Categoria: Divertisment
7.Cat Age Calculator
Categoria: Divertisment
8.SkyPlayer
Categoria: Divertisment
9.iScan Police and Fire Scanner
Categoria: Divertisment
10.Sliding Jigsaws
Categoria: Jocuri

SURSA: Apple

DETALII:
Citeşte şi Oktoberfest 2009: aplicaţie de mobil care îţi calculează alcoolemia