Potrivit IDC, telefoanele iPhone produse de Apple au fost responsabile pentru 18,7% din cele 106,5 milioane smartphones livrate la nivel global în trimestrul al doilea. Fostul lider, grupul finlandez Nokia Corp. a controlat 15,7% din piaţa globală, coborând până pe locul trei, după Samsung Electronics Co. Ltd. care a urcat pe locul doi de pe locul patru cu o cotă de 16,2% din piaţă.

De asemenea, grupul canadian Research In Motion Ltd. a căzut de pe locul trei pe locul patru, pe fondul scăderii vânzărilor de dispozitive BlackBerry în trimestrul al doilea faţă de primul trimestru.

În perioada aprilie-iunie 2011, Apple a vândut 20,3 milioane iPhones (în creştere faţă de 18,7 milioane în primul trimestru) iar Samsung a vândut 17,3 milioane smartphones (în creştere puternică faţă de 10,8 milioane unităţi în primul trimestru). În schimb, Nokia a vândut 16,7 milioane smartphones, în scădere faţă de 24,2 milioane în primul trimestru.

Aceste modificări vin în contextul în care vânzările de smartphones la nivel global continuă să crească. IDC estimează că pe ansamblul acestui an livrările de smartphone ar urma să crească cu 55% comparativ cu 2010.
SURSA: Agerpres