Apple a lansat noul model iPhone care dispune de un acces mai rapid la internet si care va fi comericializat incepand cu 11 iulie in 22 de tari din intreaga lume.

"Este incredibil!", au fost cuvintele lui Steve Jobs, care a precizat ca iPhone 3G poate incarca o pagina de internet de 2,8 ori mai repede decat modelul clasic.

In cadrul conferintei de la San Francisco, Steve Jobs a anuntat ca Apple a vandut 6 milioane de unitati iPhone, in timp ce analistii estimeaza ca vanzarile iPhone vor atinge nivelul celor inregistrate la Macintoch sau iPod.

Noul iPhone este un pic mai ieftin decat iPhone-ul clasic. Primul model iPhone cu o memorie de 8Gb avea un pret de 399 de dolari, in timp ce iPhone 3G (8Gb) are un pret de 199 de dolari, iar varianta cu 16 Gb costa 299 de dolari.

Shannon Cross de la Cross Research a subliniat faptul ca pretul va propulsa noul model iPhone pe primul loc in topul celor mai bine vandute smartphone-uri. "Pretul sau il plaseaza acum pe o piata de masa", a declarat Cross.

Noul iPhone va fi, evident, dotat cu functii GPS, iar producatorul olandez de sisteme de navigare TomTom a precizat ca are pregatita deja o versiune e software dedicata special smartphone-ului de la Apple.

Data: 10 iunie 2008

Sursa: L’Expansion