Apple OS X Lion este primul sistem de operare care nu este disponibil pe disc. Acesta poate fi descărcat din App Store pentru 30 de dolari.  Pentru utilizatorii care doresc să aibă sistemul şi pe suport fizic, Apple oferă o versiune pe stick USB, care va costa 70 de dolari.
Sistemul de operare are 4GB, iar descărcarea acestuia poate dura şi mai mult de o oră, scrie Engadget. Odată descărcat sistemul se instalează în maximum 20 de minute.
Apple  OS X Lions are un design cu totul nou faţă de versiunile anterioare, împrumutând multe elemente de la sistemele de operare iOS care rulează pe terminalele iPhone şi tabletele iPad.  OS X Lions vine cu funcţii multitouch, aplicaţii full screen şi un ecran de pornire similar cu cel de pe iPad.
De asemenea, sistemul de operare dispune de o funcţie de auto resume ceea ce înseamnă că programele sunt restaurate la starea în care au fost lasate ultima dată când au fost folosite.  
Mai multe în clipul de mai jos:
<iframe width="640" height="390" src="https://www.youtube.com/embed/X-jke1FFlYM" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>