Reporterii care s-au angajat la fabricile din Pegatron au descoperit că programul de lucru depaşeşte în mod regulat 60 de ore pe saptamană, în pofita liniei pe care merge compania şi că noţiuni standard precum cardurile ID, încaperea pentru dormit, întalnirile de lucru nu se respectă.

Potrivit BBC, promisiunile făcute de Apple pentru protejarea muncitorilor au fost "încălcate frecvent". Cei de la Apple au raspuns la acuze, spunand că nu sunt de acord cu această concluzie, dar imaginile vorbesc de la sine.

Într-un email trimis de vice-presedintele operatiunilor, Jeff Williams, acesta spune că atât el, cât şi CEO-ul Tim Cook, sunt "ofensati de sugestia că Apple şi-ar încălca promisiunea faţă de muncitori sau ar pune pe picior gresit clienţii în orice mod. „Raportul Panorama spune ca Apple nu ofera condi’ii bune de munc[. Sa va spun ceva: nimic nu poate fi mai departe de adevar".

Cei de la BBC au filmat un examen de siguranţă şi sănătate de la o fabrica Pegatron în care muncitorii spuneau raspunsurile la unison. Imaginile par sa arate ca muncitorii nu aveau de ales în a scăpa de turele de noapte şi munceau în picioare. Un reporter a trebuit sa munceasca 18 zile la rând în ciuda faptului ca a cerut o zi libera în mod repetat, spun cei de la BBC.

Apple le-a raspuns celor de la BBC: "Nu stim să existe o altă companie care sa faca la fel de multe ca Apple pentru a se asigura de condiţii corecte şi sigure de muncă. Lucrăm cu distribuitorii pentru a rezolva situaţiile dificile, şi vedem o imbunatatire semnificativa şi constantă, dar ştim că munca noastră nu se încheie niciodată".

Compania a mai spus ca este normal ca muncitorii să doarmă în timpul pauzelor, insa vor investiga daca exista cazuri în care muncitorii să adoarma în timpul lucrului.

Investigaţia făcută de programul Panorama al celor de la BBC a mai descoperit că adolescenţi din minele ilegale din Indonesia unde copiii lucreaza în medii periculoase ar putea ajunge să lucreze la Apple.