Popularitatea de care se bucura terminalul iPhone a propulsat Apple pe primul loc privind valoarea in topul companiilor din Silicon Valley, devansand astfel Google.

Succesul pe care l-a intampinat smartphone-ul iPhone a dus la majorarea cu 44% a valorii actiunilor Apple, valoarea de piata a companiei ajungand la 158,8 miliarde de dolari. Astfel Apple ajunge rege in Silicon Valley, intrecand gigantul Google care are o valoare de piata de 157,2 miliarde de dolari.

Apple a reusit sa isi intreaca rand pe rand rivalii prin designul produselor sale care sunt si foarte usor de folosit. Astfel, iMac si iPod sunt de cele mai multe ori in topul optiunilor cumparatorilor de calculatoare sau playere de muzica.

In acelasi timp Google este puternic afectat de scaderea economica din America, fapt ce a “muscat” din valoarea publicitatii online. In acest fel investitorii nu sunt increzatori in investitiile in publicitate si puterea advertisingului de a aduce profit.

Un factor important a fost si perioada de timp de cand exista cele doua companii. Apple a luat nastere in 1976, fiind fondat de catre Steve Jobs and Steve Wozniak, pentru ca Google sa isi faca simtita prezenta abia in 1998. Insa ambele firme sunt un simbol al inovatiei.

Expertii sunt de parere ca unul dintre atuurile Apple este faptul ca acesta gaseste noi metode de a se reinventa prin produse inedite care sunt tinute secrete pana in ultimul moment. O parte dintre fanii Apple sunt de parere ca succesul companiei se datoreaza in mare parte lui Steve Jobs, CEO ul companiei care este foarte implicat si in dezvoltarea noilor tehnologii.

Nici una dintre companii nu a vrut sa ofere detalii cu privire la intorsatura brusca a suprematiei in Silicon Valley.

Sursa: The Guardian