Grupul care susţine că a furat datele Apple se numeşte Anonymous şi se presupune că a lucrat cu cei implicaţi în Lulz Security, un grup de hackeri care a fost desfiinţat recent după mai multe atacuri la adresa PBS.org, la adresa Senatului Statelor Unite, a Departamentului de Siguranţă Publică al Arizonei şi a unui site afiliat FBI.
Captura hackerilor ar putea fi mai mare, conform informaţiilor publicate de aceştia, însă compania nu este momentan ţinta principală a grupului. Compania Apple nu a comentat în niciun fel afirmaţiile grupului Anonymous.
Cu puţin timp în urmă, Lulz Security afirma că severele Apple iCloud au fost sparte, însă grupul nu a publicat date care să susţină această afirmaţie.
Atacurile îndreptate către website-urile unor guverne şi corporaţii s-au înmulţit în ultimele luni, iar această mişcare ce evoluează se numeşte Anti Security sau AntiSec online. Conform hackerilor, scopul acestei mişcări este, printre altele, acela de a arăta vulnerabilităţile software-ului unor companii şi guverne.