Potrivit sursei citate, pentru prima dată, raportul evaluează şi companii din Asia, inclusiv giganţi ca Tencent, Baidu, Alibaba şi Naver, care se extind continuu la nivel global, scrie agerpres.
În acest sens, realizatorii cercetării arată că Asia se află cu mult în spatele SUA în ceea ce priveşte angajamentele asupra regenerabilelor, în mare parte din cauza puţinelor opţiuni de energie curată oferite de companiile monopol de energie chineze.
'Netflix este una dintre cele mai mari companii din cele analizate, reprezentând o treime din traficul de internet din America de Nord, şi ar trebui să contribuie semnificativ la cererea de date de streaming video la nivel mondial. În 2015, compania a anunţat că intenţionează să compenseze în totalitate amprenta de carbon, dar o examinare mai atentă a relevat faptul că apelează la energie produsă prin arderea cărbunelui sau credite de energie regenerabilă disparate, credite ce nu contribuie la investiţiile în energia regenerabilă. Aproape 20 de companii IT s-au angajat să folosească 100% energie regenerabilă. Dintre toate centrele de date evaluate, Switch (o companie nou intrată în acest raport anual) a făcut cele mai multe progrese pentru a alimenta întregul centru cu energie regenerabilă, atât prin achiziţii, cât şi prin susţinerea agresivă a energiei regenerabile', se notează în studiul citat.
Pe de altă parte, un raport Cisco Network Traffic Forecast, publicat în 2016, scotea în evidenţă faptul că, în 2012, amprenta energetică a industriei IT reprezenta 7% din consumul global de energie electrică, cifră ce va creşte cu siguranţă, ţinând cont de creşterea traficului de internet, lucru ce va duce amprenta energetică IT la peste 12% din consumul global.
De asemenea, streamingul reprezenta 63% din traficul global de internet, în 2015, fiind prognozată o creştere a acestuia la 80%, până în 2020.