Se interzic telefoanele produse de Apple. Care sunt motivele
Elon Musk, miliardarul fondator al mai multor companii de tehnologie, a anunțat luni, 10 iunie, că va exclude produsele Apple din companiile sale în anumite condiţii.
Decizia va deveni realitate în cazul în care producătorul de iPhone integrează OpenAI în sistemul său de operare, conform informațiilor furnizate de Reuters.
„Aceasta este o încălcare inacceptabilă a securității”, a declarat Musk, într-o postare pe rețeaua de socializare X (fosta Twitter).
Miliardarul a spus chiar că nici vizitatorii companiilor sale care dețin telefoane Apple nu vor intra cu telefoanele în buzunar, dacă Apple va introduce OpenAI în sistemele de operare ale terminalelor.
„Vizitatorii vor trebui să își predea dispozitivele Apple la ușă, unde vor fi depozitate într-o cușcă Faraday”, a declarat Elon Musk.
De curând, Apple a dezvăluit noua variantă a sistemului său de operare, iOS 18, promițând utilizatorilor iPhone o serie de funcții îmbunătățite de inteligență artificială în cadrul aplicațiilor și platformelor sale.
„Este evident absurd faptul că Apple nu este suficient de inteligentă pentru a-și crea propria inteligență artificială, dar este cumva capabilă să se asigure că OpenAI vă va proteja securitatea și confidențialitatea”, a mai spus Musk pe Twitter.
Ben Najarin, CEO al firmei de consultanță Creative Strategies, a opinat că este puțin probabil ca cineva să urmeze exemplul lui Elon Musk.
El a adăugat că Apple încearcă să educe oamenii cu privire la siguranţa oferită de cloud-ul privat. Acesta este la fel de sigur ca și păstrarea datelor pe un dispozitiv.
„Ceea ce (Apple) încearcă acum să adauge la poveste este că atunci când (datele) pleacă și se duc în cloud-ul privat securizat, se ia în mod similar aceeași anonimizare a datelor utilizatorului și firewalling-ul acelor informații către tine.
Apple chiar nu vede niciodată acest lucru”, a adăugat el.
Elon Musk este dat în judecată
În altă ordine de idei, la începutul acestei luni, un acționar al Tesla a inițiat o acțiune în justiție acuzându-l pe CEO-ul Elon Musk de tranzacții privilegiate. Acesta susține că Musk a vândut acțiuni ale producătorului de mașini electrice în valoare de peste 7,5 miliarde de dolari la sfârșitul anului 2022, înainte ca cifrele posibil dezamăgitoare referitoare la producție și livrări să fie făcute publice.
Michael Perry, un acționar al Tesla, a adus în fața instanței Delaware Chancery Court o acțiune legală, afirmând că prețul acțiunilor Tesla a scăzut după ce cifrele trimestrului al patrulea ale companiei au fost publicate la data de 2 ianuarie 2023. Perry susține că Elon Musk „a beneficiat în mod necorespunzător” de un profit de aproximativ 3 miliarde de dolari.
Acesta afirmă că „Musk și-a exploatat poziția la Tesla și și-a încălcat îndatoririle fiduciare față de companie”, solicitând instanței să îi ordone lui Musk să returneze profiturile obținute din tranzacții.
Conform procesului, Musk a vândut acțiunile în diferite date din noiembrie 2022 și decembrie 2022. Procesul îi acuză și pe directorii Tesla că și-au încălcat obligația fiduciară, permițându-i lui Musk să vândă acțiunile.