Acordul ce poate schimba piața. Apple și Meta, posibil parteneriat privind inteligența artificială

apple meta

SURSA FOTO: Dreamstime - colaj Capital

Meta și Apple au discutat despre integrarea unui sistem de inteligență artificială în sistemul de AI recent anunțat de Apple pentru iPhone. Compania din Cupertiono a prezentat luna aceasta strategia sa mult așteptată în domeniul inteligenței artificiale.

Apple și Meta au discutat despre un parteneriat privind inteligența artificială

Meta Platforms, compania-mamă a Facebook, a inițiat discuții pentru a integra modelul său de inteligență artificială generativă în sistemul de AI recent anunțat de Apple pentru iPhone.

Aceleași surse au dezvăluit că startup-ul de AI Anthropic a purtat discuții similare cu Apple pentru a-și aduce AI-ul generativ la Apple Intelligence.

Nici Apple, Meta, și nici Anthropic nu au răspuns solicitărilor de comentarii. Publicația subliniază că aceste discuții nu sunt finalizate și ar putea eșua, dar dacă se concretizează, ar putea permite companiilor de AI să își extindă semnificativ distribuția produselor.

Cu toate că potențialele câștiguri financiare nu sunt clare, discuțiile au inclus idei despre companiile de inteligență artificială care ar putea vinde abonamente premium la serviciile lor prin intermediul Apple Intelligence, conform unui articol publicat de Wall Street Journal.

Startup-ul Perplexity AI, specializat în căutări AI, a discutat de asemenea cu Apple pentru a integra tehnologia sa de AI generativă în Apple Intelligence, a declarat pentru Reuters o sursă familiarizată cu această chestiune.

SURSA FOTO: Dreamstime

ChatGPT vine pe iPhone

Apple a dezvăluit recent strategia sa mult așteptată în domeniul inteligenței artificiale, anunțând că va integra noua tehnologie „Apple Intelligence” în suita sa de aplicații, inclusiv în Siri. De asemenea, va aduce pe dispozitivele sale chatbotul ChatGPT, dezvoltat de OpenAI și susținut de Microsoft.

Reprezentanții Apple, inclusiv directorul general Tim Cook, au prezentat luna aceasta modul în care asistentul vocal Siri va putea interacționa cu mesaje, e-mailuri, calendar, precum și cu aplicații terțe. Siri va putea să scrie e-mailuri și să schimbe tonul vocii în funcție de ocazie.

Abordarea Apple contrastează cu orientarea către întreprinderi a rivalilor săi. Compania speră că aceste măsuri îi vor convinge pe cei peste 1 miliard de utilizatori ai săi – dintre care majoritatea nu sunt pasionați de tehnologie – de necesitatea acestei tehnologii incipiente.

Craig Federighi, director executiv Apple, a numit Apple Intelligence drept „inteligența artificială pentru noi toți”.