Vești de ultimă oră pentru utilizatorii dispozitivelor Apple. Gigantul se pregătește să lanseze noua actualizare iOS 16, care s-ar putea să nu fie însă pe placul clienților săi.
Menționăm faptul că acesta ar urma să fie unul dintre cele mai mari update-uri de până acum, însă va aduce și o serie de probleme pentru utilizatori.
Potrivit informațiilor furnizate de Apple până la momentul actuala, iOS 16, urmează să ajungă pe toate telefoanele începând cu luna septembrie. În luna iulie în schimb, Apple urmează să lanseze versiunea public beta a actualizării, astfel încât utilizatorii să ia în calcul posibilele schimbări.
Ce trebuie să știe utilizatorii despre iOS 16?
Până acum s-a aflat că versiunea public beta are destul de multe probleme care nu sunt foarte bine privite de utilizatori, în special de cei care nu se pricep atât de mult la telefoane mobile.
Deși actualizarea din luna iulie este o probă, care are ca rol testarea tuturor funcțiilor posibile, astfel încât versiunea finală să nu aibă nicio problemă, aceasta s-ar putea întoarce împotriva celor de la Apple.
Referitor la noile funcții ale versiunii public beta, în primul rând, programul este dedicat doar utilizatorilor care au dorit să opteze pentru instalarea actualizării. În acest context, doar anumite persoane, ce îndeplinesc toate cerințele de sistem, pot să se înregistreze în acest program.
Problemele pe care le are versiunea public beta de la Apple
Problemele ar putea apărea în rândul aplicațiilor. Astfel, cei care au deja instalate anumite aplicații, în funcție de dezvoltator, sarcinile acestora ar putea fi afectate. Până la momentul actual, cei mai mulți utilizatori au semnalat că anumite aplicații nu putea fi deschise, asta după actualizarea la versiunea public beta a iOS 15.
În același timp, pe lângă problemele menționate anterior, o actualizare de tip public beta vine și cu probleme pe partea de hardware. Mai exact, unii utilizatori ar putea observa cum bateria care rezista anterior 20 de ore de funcționare, odată cu actualizarea nu va rezista mai mult de 15 ore.
Specialiștii susțin că astfel de probleme apar la anumite dispozitive în momentul în care sistemul nu este adaptat pentru modul de operare al unui utilizator obișnuit, consumând, așadar, energie în mod inutil.