Apple este cunoscută pentru numeroasele patente pe care le obține înaintea lansării unor produse. Deși nu toate aceste inovații ajung pe piață, cel mai recent patent al companiei sugerează o direcție interesantă pentru viitoarele modele iPhone.
Apple pare să lucreze la un design modular pentru iPhone. Noul patent sugerează că vor fi introduse caracteristici suplimentare, care pot fi adăugate smartphone-ului.
Cea mai recentă cerere de brevet a Apple sugerează că un nou design de iPhone este pe drum. Noul design pare să fie puternic influențat de recenta legislație privind dreptul la reparații.
Apple a brevetat un design cu o nouă husă modulară detașabilă
Din acest motiv, Apple a brevetat un design iPhone cu o husă modulară din spate care se atașează magnetic, scrie Supercarblondie.
Design revoluționar cu funcții suplimentare
Noul husă modulară va putea fi schimbată cu una sau mai multe funcții suplimentare. Aceste caracteristici variază, de la baterii suplimentare, la dispozitive de monitorizare a sănătății și chiar un al doilea afișaj.
Cu toate acestea, nu vă așteptați ca aceste schimbări să fie introduse pe iPhone 16, care va apărea anul acesta.
Nu vă așteptați să apară pe noul iPhone 16
Următoarea generație de iPhone 16 va avea, cu siguranță, multe funcții noi, dar este puțin probabil ca Apple să adopte noul design atât de devreme.
Este știut că celor de la Apple le place să inoveze încet și sigur. Așa că ar putea dura destul de mult până când vom vedea un astfel de smartphone.
iPhone modular, prin elementul de cuplare cu arc
Brevetul sugerează că va exista o husă modulară care va include un modul suplimentar pentru cameră.
Conform documentului, acesta ar fi conectat printr-un sistem de cleme cu arc.
„Elementul de cuplare cu arc poate fi cuplat la structura carcasei și poate fi configurat pentru a cupla atât mecanic, cât și electric caracteristicile de atașare”, explică documentul.
Cu acest mecanism, husele din spate vor fi ușor de schimbat.
O imagine din brevet arată o serie de huse din spate, diferite, inclusiv un panou pentru baterie (foarte necesar), un modul pentru cameră și difuzoare suplimentare.
Nu este prima dată când o companie importantă de smartphone-uri încearcă să creeze un dispozitiv modular.
Google a încercat să creeze un smartphone modular prin intermediul receptorului Project Ara
Google a încercat să creeze un smartphone modular prin intermediul receptorului său Project Ara. Din păcate, nu a intrat în producție și a fost abandonat în 2016.
De asemenea, a existat și LG G5 care avea module diferite, la fel ca cele prezentate în noul brevet Apple iPhone. LG G5 a fost unul dintre primele smartphone-uri care a introdus acest concept, permițând utilizatorilor să schimbe bateria și să adauge diferite module, cum ar fi camere foto sau difuzoare.
Specialiștii susțin că, adesea, brevetele pe care le obțin companiile sunt indicatori nesiguri ai dispozitivelor viitoare.
Ce noutăți va aduce iPhone 16
iPhone 16 este poreclit „DeLorean” în cercurile interne, iar MacRumors a reușit să obțină trei imagini de design de pre-producție care evidențiază posibilele schimbări pe care compania le-ar putea face.
Este vorba despre modelul de bază al seriei, așa că variantele Pro nu sunt deloc incluse aici. Primul design arată o insulă de camere foto care amintește de iPhone X, cu un design vertical și o configurație cu două camere foto.
iPhone 16 Pro și iPhone 16 Pro Max ar putea avea dimensiuni mai mari de afișare , conform mai multor surse. iPhone 16 Pro ar putea avea un ecran de aproximativ 6,3 inchi, în timp ce iPhone 16 Pro Max este de așteptat să aibă un ecran de aproximativ 6,9 inchi.