Apple, compania americană care a revoluţionat industria muzicală şi pe cea a telefoanelor mobile cu playerul muzical iPod, respectiv terminalul iPhone, va dezvălui azi, la ora 20.00, ora locală, un nou produs, care după părerea specialiştilor va reprezenta o  nouă revoluţie.

Steve Jobs, CEO-ul Apple, va prezenta azi la San Francisco un nou dispozitiv cu care speră să reediteze succesul iPod şi iPhone. Cele două produse se bucură de mare succes în întreaga lume, în ultimele trei luni, Apple comercializând peste 21 de milioane de iPod-uri şi 8,7 milioane de terminale iPhone.

Noul dispozitiv, care va fi lansat peste câteva ore, este o enigmă pentru toată lumea. Conform celor mai multor zvonuri, aparatul este un tablet PC, un dispozitiv care combină funcţionalităţile unui telefon inteligent şi pe cele ale unui mini-laptop.

Conform speculaţiilor, dispozitivul va avea un ecran de 25 de cm, sensibil la atingere, va avea caracteristici tipice pentru un mini-laptop şi va fi ideal pentru a naviga pe Internet, pentru filme şi muzică. Aparatul va putea fi folosit şi pentru vizualizarea de cărţi digitale.

Aplicaţiile fac diferenţa

Telefonul mobil iPhone este unul dintre cel mai dorite terminale din lume, iar la succesul său contribuie esenţial aplicaţiile disponibile pentru acesta. În magazinul virtual Apple sunt disponibile peste 125.000 de aplicaţii care pot transforma telefonul în telecomandă universală, busolă, lanternă, mouse etc. Noul dispozitiv pe care îl va lansa Apple va avea acces la aceste aplicaţii şi va avea un browser web inclus.

În ceea ce priveşte preţul aparatului, acesta este estimat de specialişti între 700 şi 1.000 de dolari.