iPhone 5C, smartphone-ul disponibil în mai multe culori de la Apple, nu a prins atât de bine la public, americanii fiind nevoiţi să reducă comenzile. În timp ce vârful de gamă iPhone 5S, care are cititor de amprente şi procesor pe 64 de biţi, este la mare căutare, în special versiunea aurie, iPhone 5C nu a generat un interes prea mare printre fanii Apple, unul dintre motive fiind preţul ridicat.  

Astfel, companiile Pegatron şi Hon Hai Precision Industry care asamblează telefonul vor reduce producţia cu 20%, respectiv cu 30%, în trimestrul patru al acestui an.

Apple a început să comercializeze iPhone 5C, luna trecută, în 11 ţări, iar la sfârşitul acestei luni (25 octombrie) va fi prezent în alte 35 de ţări, inclusiv România.
 
iPhone 5C are o carcasă din policarbonat şi este disponibil în culorile: verde, albastru, galben, rosu şi alb. iPhone 5C are un procesor A6, cameră de 8 MP, sistem de operare iOS7 şi integrează până la 13 benzi LTE. Telefonul se găseşte deja în oferta mai multor magazine online la preţul de 2.800 de lei.