Gigantul tehnologic Apple își propune ca, începând cu anul 2024, să folosească propriile sale display-uri cu scopul de a reduce dependenţa de parteneri precum Samsung şi LG şi pentru a produce mai multe componente in-house,
Grupul american Apple intenţionează ca, din 2024, să folosească propriile sale display-uri în dispozitivele mobile, în încercarea de a-şi reduce dependenţa de parteneri precum Samsung şi LG şi pentru a produce mai multe componente in-house, a relatat publicația Bloomberg citând surse din apropierea acestui dosar.
Apple a renunţat deja la cipurile produse de Intel
Așadar, sursele au susținut că, Apple vrea să înceapă să folosească propriile sale display-uri pentru cele mai scumpe modele de Apple Watch de la sfârșitul anului următor. Tranziția de la actualele ecrane de tip OLED, la o tehnologie denumită microLED, ar urma să vizeze şi celelalte dispozitive produse de Apple, inclusiv telefoanele iPhone.
Toate aceste modificări fac parte dintr-un efort mai amplu destinat înlocuirii componentelor venite de la furnizori cu componente produse in-house. Așadar, efortul ar urma să confere companiei Apple un control mai mare asupra design-ului şi performanţelor produselor sale. Gfrupul american a renunţat deja la cipurile produse de Intel pentru computerele Mac în favoarea propriilor sale cipuri şi își propune să facă la fel şi cu alte componente centrale din telefoanele iPhone.
Noile display-uri microLED ar urma să fie primele ecrane Apple concepute şi dezvoltate integral in-house. În prezent, compania cumpără ecrane de la o gamă largă de producători, inclusiv Japan Display Inc., Sharp Corp. şi BOE Technology Group Co., asta pe lângă Samsung şi LG.
Acţiunile Samsung Electronics nu au avut de suferit
Ca reacţie de răspuns la acest informaţii, acţiunile LG Display au înregistrat miercuri (11 ianuarie) o scădere de 4,1%, în contextul în care Apple este responsabil pentru 36% din veniturile realizate de LG Display. În schimb, acţiunile Samsung Electronics nu au avut de suferit. Samsung este cel mai mare producător mondial de display-uri şi telefoane mobile şi obţine doar aproximativ 6,6% din vânzări de pe urma dispaly-urilor furnizate Apple.
Chiar dacă Apple va folosi propriile display-uri şi va pune la punct procesele de producţie, cel mai probabil gigantul american se va baza pe un furnizor extern care se va ocupa de producţia de masă. Grupul american are o facilitate de cercetare şi producţie la Santa Clara, California, care se află la aproximativ 15 minute de sediul central Apple Park, unde a efectuat deja teste cu privire la producţia de ecrane. De asemenea, Apple are o facilitate similară de cercetare şi dezvoltare și în Taiwan.