Apple va produce iPhone mai subţire în 2025
Se speculează că versiunea mai subțire ar putea avea un preț mai ridicat decât iPhone Pro Max și s-ar putea lansa simultan cu iPhone 17 în septembrie 2025. Potrivit informațiilor, compania cu sediul în Cupertino, California, încă testează variante diferite pentru acest dispozitiv, cunoscut sub numele de cod D23, care ar putea include procesorul de ultimă generație al Apple, probabil denumit A19.
Apple nu a furnizat imediat un comentariu în urma unei solicitări de la Reuters.
Proiectul subliniază eforturile Apple de a îmbunătăți aspectul iPhone-ului, produsul său cel mai popular, într-un context în care se confruntă cu o concurență puternică din partea Honor și Huawei în China, precum și cu Samsung Electronics la nivel global.
Conform firmelor de cercetare, Samsung a ocupat cea mai mare cotă de piață în segmentul smartphone-urilor în primele trei luni ale anului 2024, cu 20,8%, urmată de Apple, cu 17,3%.
În al doilea trimestru fiscal, vânzările de iPhone-uri ale Apple au înregistrat o scădere cu 10,5%, ajungând la 45,96 miliarde de dolari. De asemenea, Apple plănuiește să renunțe la modelul său mai puțin costisitor iPhone Plus și intenționează să lanseze un iPhone mai accesibil, considerat un succesor al iPhone SE, în primăvara lui 2025.
Aceste informații vin la scurt timp după ce Apple a dezvăluit cel mai recent iPad Pro, echipat cu un nou cip dotat cu inteligență artificială, în încercarea de a se menține la egalitate cu competitorii săi Big Tech într-o cursă pentru a domina tehnologiile emergente.
Apple investește în AI
Tim Cook, directorul general al Apple, a discutat cu analiștii de pe Wall Street despre planurile companiei în domeniul inteligenței artificiale. Aceasta vine în contextul criticilor privind lipsa unei strategii clare din partea producătorului de iPhone în acest domeniu.
”Continuăm să ne simţim foarte optimişti cu privire la oportunitatea noastră în AI generativă şi facem investiţii semnificative”, a declarat Cook pentru Reuters într-un interviu.
Apple a cheltuit 100 de miliarde de dolari în ultimii cinci ani pentru cercetare şi dezvoltare.
Concurenții Big Tech ai Apple au alocat sume comparabile sau chiar mai mari pentru cercetare și dezvoltare în aceeași perioadă, dar au cheltuit și considerabil pentru construirea de centre de date destinate serviciilor AI.
Microsoft a investit 14 miliarde de dolari în ultimul trimestru, iar Google, parte a grupului Alphabet, nu a fost departe, cu 12 miliarde de dolari.
Meta Platforms le-a comunicat investitorilor săptămâna trecută că se așteaptă la cheltuieli de capital de până la 40 de miliarde de dolari în acest an.
În timp ce alți jucători din industrie, cum ar fi Meta, Google și Microsoft, care obțin venituri din vânzarea de software sau servicii de publicitate, au urcat la niveluri record ale acțiunilor, Apple, care își realizează majoritatea veniturilor din vânzarea dispozitivelor de consum, a avut de suferit din cauza acestei politici. Acțiunile sale au scăzut cu 10% în mare parte a acestui an, pe fondul îngrijorărilor investitorilor că ar putea rămâne în urmă în cursa AI.