Schimbarea de actionariat s-a facut in vara acestui an, prin majorarea capitalului social al companiei, eveniment la care actionarii de pana atunci (in principal SIF-urile Moldova, Banat-Crisana, Oltenia, Muntenia) nu au participat. „Capitalul social integral varsat al AGI Romania este acum de 58,2 miliarde lei. Ne situam din acest punct de vedere in primele zece companii de pe piata”, declara Radu Mustatea, directorul general adjunct al companiei.
Arab German Insurance (AGI) este o companie inregistrata la Limassol, in Cipru, avand insa sediul central in capitala Iordaniei, Aman si sucursale in Germania, Arabia Saudita si Cipru. Compania este specializata pe afaceri din domeniul asigurarilor, practicand atat asigurari generale, cat si de viata. In noua structura a actionariatului fostei APR, AGI detine un procentaj de 41,231 % din actiuni, restul apartinand Rivta Handelsges MBH Viena, Uniunea Nationala a Caselor de Ajutor Reciproc (13,550%), SIF Muntenia (5,785%), alti actionari (20,885%).
Intarita prin aport de capital, AGI Romania intentioneaza ca, la inceputul lui 2002, sa inceapa practicarea asigurarilor de viata. Primul produs lansat, Universal Life, beneficiaza de protectia prin reasigurare, oferita de liderul mondial in domeniu, compania germana Munich Re.
„Beneficiind de experienta si relatiile actionarului principal, protectia prin reasigurare a societatii va fi imbunatatita atat in termeni contractuali, cat si in ce priveste capacitatile de subscriere a programelor de reasigurare”, declara Radu Mustatea.