Nu cu mult timp în urmă, Stratfor a publicat un material în care arăta că ruşii devin tot mai puţini. În timp ce populaţia este din ce în ce mai puţină, numărul musulmanilor din Rusia creşte. Acelaşi fenomen are loc şi în Statele Unite. Din cei 313 milioane de locuitori ai Americii, aproape 46 de milioane sunt imigranţi.
Peste 51% dintre imigranţii din întreaga lume trăiesc în numai 10 ţări: SUA (45,8 milioane), Rusia (11 milioane), Germania (9,8 milioane), Arabia Saudită (9,1 milioane), Emiratele Arabe Unite (7,8 milioane) şi Marea Britanie (tot 7,8 milioane). Acestea sunt urmate de Franţa, cu 7,4 milioane, Canada, cu 7,3 milioane, Australia, cu 6,5 milioane şi Spania tot cu 6,5 milioane.
Numărul imigranţilor din întreaga lume s-a ridicat în 2013 la nivelul record de 232 de milioane. Dintre aceştia, 136 de milioane s-au instalat în ţări dezvoltate, iar 96 de milioane în ţări în curs de dezvoltare, relevă un raport al Departamentului pentru probleme economice şi sociale al Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) făcut public miercuri, citat de AFP şi EFE.
AMERICA: DOUĂ MILIOANE DE CHINEZI PLUS DOUĂ MILIOANE DE INDIENI!
Europa şi Asia sunt principalele două regiuni de primire a imigranţilor, cu 72, respectiv 71 milioane. Statele Unite ale Americii rămân o destinaţie favorită, primind aproape 46 de milioane de persoane, dintre care 13 milioane născute în Mexic, 2,2 milioane venite din China, 2,1 milioane din India şi 2 milioane din Filipine.
Aceste cifre reflectă mişcările migratorii tradiţionale dinspre ţări în curs de dezvoltare spre state dezvoltate, dar s-a accentuat totodată fluxul sud-sud: în 2013, 82,3 milioane de imigranţi născuţi în ţări din sud s-au instalat în alte ţări tot din sud, iar 81,9 milioane persoane născute în sud au emigrat în nord.
Cele mai mari comunităţi de imigranţi le constituie asiaticii – 70,8 milioane – şi latino-americanii – 53,1 milioane. Din aceştia, 19 milioane de asiatici trăiesc în Europa, 16 milioane în America de Nord şi trei milioane în Oceania, în timp ce majoritatea latino-americanilor – 26 de milioane – trăiesc în America de nord.
Regiunea care a cunoscut cea mai puternică imigraţie după 2000 este Asia, care a primit 20 de milioane de persoane suplimentare în 13 ani, mai ales ca urmare a cererii de mână de lucru în ţări care înregistrează o dezvoltare economică rapidă, cum sunt Malayezia, Singapore sau Thailanda.