Aproape jumătate (46%) dintre americanii în vârstă de cel puţin 18 ani deţineau un smartphone în februarie, faţă de 41% care aveau în posesie un telefon mobil obişnuit şi 12% care nu foloseau niciunul dintre cele două.

Un studiu efectuat în luna mai a anului trecut concluziona că doar 35 la sută dintre americanii adulţi aveau un smartphone, faţă de 48% care utilizau un dispozitiv mobil clasic.

Aparatele cu sistem de operare Android sunt cele mai numeroase, ele aflându-se în mâinile a 20% dintre pamericani, faţă de 15% în mai 2011. iPhone-urile celor de la Apple se află pe locul secund, cu 19% dintre utilizatori, comparativ cu 10% în mai, devansând clar Blackberry, al celor de la Research in Motion, aflat în scădere (6% dintre utilizatori în februarie, faţă de 10% în mai). Numai 2 la sută din restul americanilor au un aparat cu sistem de operare Windows, dezvoltat de Microsoft, un procent neschimbat prin raport cu luna mai.

Studiul a fost realizat între 20 ianuarie şi 19 februarie pe un eşantion de 2.253 de adulţi şi are o marjă de eroare de plus minus 2,7 puncte.