Numărul caselor şi apartamentelor aflate în executare silită în Statele Unite continuă să crescă.

În trimestrul trei, 938.000 de imobile din Statele Unite se aflau în executare silită. Cifra este cu 23% mai mare decât cea înregistrată în perioada similară a anului trecut şi cu 5% mai mare decât cea din trimestrul doi, potrivit datelor furnizate de RealyTrac.

Una din 136 de unităţi locative din SUA a primit o notificare de executare silită în trimestrul trei.

Numărul executărilor silite a ajuns la cel mai ridicat nivel din 2005, decât compania de consultanţă imobiliară RealTrac a început să facă raportări. Raportările privind executările silite includ notificările de preluare a imobilelor ipotecate, emise de bănci, anunţurile de licitaţie şi anunţurile de întârzieri la plată.

Nevada continuă să fie statul cu cea mai ridicată rată a executărilor silite. Aici, una din 23 de unităţi locative se află în diferite etape de executare silite, incidenţa unor astfel de cazuri fiind de şase ori mai ridicată decât media naţională. Numărul noi de cazuri de executare silită a fost de 48.000 în trimestrul trei. Locurile doi şi trei sunt ocupalte de Arizona şi California, în topul statelor cu cele mai multe cazuri de executare silită, raportat la inventarul locativ.