Odată cu publicarea în Monitorul Oficial a Ordonanţei 234, cu privire la piraterie, 8.500 de taxiuri din Bucureşti, ce au autorizaţia de taxi expirată încă din luna februarie, vor fi consideraţi piraţi şi îşi vor pierde, ca atare, plăcuţele de înmatriculare şi taloanele.

Angajaţii primăriei nu pot elibera noile autorizaţii mai devreme de luna septembrie, astfel numai companiile cu autorizaţii noi, valabile până în 2012, 2013 şi respectiv 2014, mai pot presta servicii, dacă se vor aplica măsurile prevăzute în ordonanţă.

Asociaţia Profesională a Transportatorilor în regim de Taxi şi Închiriere şi Federaţia Operatorilor Români de Transport a încercat să modifice articolele din ordonanţa, însă nu au avut succes.

Măsurile prevăzute în ordonanţă:

Art. 46 – (1) În cazul utilizării pentru transport a unui autovehicul fără a se putea face dovada că se deţin următoarele documente valabile, după caz, autorizaţie  de transport, copia conformă a acesteia,  licenţă de traseu, se suspendă dreptul de utilizare a autovehiculului prin reţinerea de către ofiţerii şi agenţii de poliţie din cadrul Poliţiei Române ce au calitatea de poliţişti rutieri a plăcuţelor de înmatriculare şi a certificatului de înmatriculare, aplicându-se şi sancţiunea contravenţională corespunzătoare.

Iar al doilea articol va interzice bucureştenilor care fac transport în regim de taxi să mai staţioneze pe raza judeţului Ilfov.

 (2) Se Interzice stationarea taxiurilor în altă localitate decât în localitatea de autorizare, în vederea efectuării de transport rutier public de persoane, în regim de taxi”.