Conform unui comunicat al investitorului, construcţia parcului va necesita o investiţie de circa 20 de milioane de euro, la care se adaugă circa cinci milioane euro tehnologie, aparatura. Lucrările de construire vor dura între opt şi zece luni şi vor demara în martie 2011.
Proiectul Aqua Parc Bleu Ciel Bucureşti este dezvoltat în parteneriat cu Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti, Primăria sectorului 4 şi Asociaţia Art Metropolis, consultantul fiind firma GDS Consult România, iar proiectanţi Sextant Arhitecture Franţa şi PZP Arhitectura România.
Aqua Parc Bleu Ciel este un complex de agrement acvatic realizat printr-o investiţie integral privată, ce aduce un plus de suprafaţă de apă pentru agrement în zona de sud a Bucureştiului.
Parcul acvatic va cuprinde bazine cu apă decorative şi de agrement acoperite şi descoperite, patinoar, teatrul tip agora, clubul acvatic care înglobează centrul de sănătate cu saună, hamam, jacuzzi, fitness, clubul de vârsta a doua (club dansant), facilităţile auxiliare fiind: restaurante, braserie, parcajele ecologice cu geocelule, spaţiile verzi generoase şi sera cu plante tropicale.
Toate funcţiunile specifice propuse de Proiect au fost aliniate conceptului de alternanţă zi/noapte, vară/iarnă.
În ansamblu sunt folosite oglinzile de apă cu rol decorativ ce ajută la crearea unui ambient deosebit şi spectaculos, iarna transformându-se în patinoar. Bazinele de agrement sunt de tip grădină acvatică şi găzduiesc multiple activităţi.
Filtrare permanentă a apei
Vizitatorul va putea alege zona de recreere cu atmosferă specifică: bazinul cu valuri, piscina pentru înot în formă eliptică, zona de plajă amenajată special pentru odihnă sau jocuri, bazinul pentru copii cu multiple spectacole, animat cu cascade ciuperci şi caracatiţe-tobogan, piscine cu jacuzzi de dimensiuni impresionante, tobogane, bazinul tropical turcoaz cu nisip alb.
Toate bazinele sunt dotate cu echipamente performante ce vor asigura o filtrare permanentă a apei, proiectate la standarde europene, cu un grad înalt de siguranţă în exploatare.
Parcul acvatic propus deserveşte o piaţă de aproximativ 2,3 milioane de oameni, cu o cerere de facilităţi acvatice la un nivel potenţial total de 1,42 milioane de vizitatori pe an. Parcul poate găzdui un număr de citca 10.000 vizitatori zilnic.
Taxele şi impozitele care vor fi plătite bugetului local al Sectorului 4 sunt estimate la circa un milion euro/an, iar numărul de locuri de muncă nou create se cifrează la peste 200.
Venituri pentru Administraţia Parcurilor de 250 mii euro pe an
Veniturile încasate de Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti din exploatarea proiectului vor fi de cel puţin 250.000 euro pe an.
Cele 500 de locuri de parcare vor fi puse la dispoziţia cetăţenilor domiciliaţi în zona B-dului Tineretului ca parcare de resedinţă, între orele 22.00 şi 8.00 dimineaţa, conform contractului încheiat cu ALPAB.
Pe baza unui protocol încheiat cu Primăria Sectorului 4 toţi elevii şcolilor generale din sector vor avea acces gratuit la bazinele de înot în scopul practicării activităţilor sportive, în fiecare dimineaţă, de luni până vineri, pe toată durata anului scolar, precum şi la teatrul tip agora pentru organizarea de activităţi culturale.
Sursa: Agerpres