Din cauza pandemiei de coronavirus, o importantă bancă a propus apariția unei noi taxe care ar putea ajuta criza economică cu care ne confruntăm.
Deutsche Bank a propus apariția taxei pe munca de acasă, pentru a ajunta domeniile afectate de pandemia de coronavirus. Potrivit băncii, angajații care au lucrat de acasă ar fi nevoiți să plătească 5% din salariul pe care îl primesc, urmând ca banii să meargă către cei care au venituri mici și care trebuie să fie prezenți fizic la locul de muncă, notează Business Insider.
Un raport al Deutsche Bank arată că oamenii care lucrează de acasă nu ar avea de suferit de pe urma acestei taxe, având în vedere că aceștia au făcut economie cu hainele, cu mâncarea pe care o cumpărau la birou sau cu cheltuielile de transport.
Mai mult decât atât, reprezentanții băncii sunt de părere că angajații care au lucrat de acasă au avut parte de confort și flexibilitate și că o astfel de taxă nu ar fi incorectă.
În ce domenii s-ar aplica această taxă
Potrivit sursei anterior menționată, domeniile în care această taxă s-ar putea aplica sunt cele care au putut fi cel mai ușor adaptate la munca de acasă, mai precis, programarea, testarea jocurilor video, serviciile online, call-center, bănci și operațiuni fiscale și chiar jurnalismul.
Banca mai precizează că persoanele fizice autorizate și cele cu venituri mici ar trebui să fie excluse de la această taxă.
Angajații vor să lucreze de acasă și după pandemie
Deutsche Bank arată că în primul val al pandemiei, 56% dintre americani au lucrat de acasă iar în Marea Britanie 47% dintre englezi au lucrat de acasă. În acest timp, în Germania, procentul celor care au lucrat de acasă a ajuns la 67%.
Potrivitu unui sondaj al băncii anterior menționate, mai bine de jumătate din angajații germani ar dori ca munca de acasă să continue și după pandemie.
Banca subliniază că din aplicarea acestei taxe de 5 procente ar putea fi plățiți suplimentar 3 milioane de lucrători cu venituri mici în Marea Britanie, 10 milioande de lucrători din Germania și 29,2 milioane de lucrători din Statele Unite ale Americii.
Sursa foto: INQUAM Photos, Octav Ganea