În toate capitalele europene centrul istoric funcționează ca un sector separat, iar ceea ce se întâmplă în București este anormal, susțin specialiștii: Centrul Istoric este pe raza a trei sectoare.
Ideea se regăsește în concluziile auditului privind dezvoltarea urbană a Bucureştiului din ultimii 20 de ani.
Potrivit actului, zona delimitată de străzile Bulevardul Iancu de Hunedoara, Şoseaua Ştefan cel Mare, Şoseaua Mihai Bravu, Calea Văcăreştilor, strada Izvorul Rece, Bulevardul Geniului, Şoseaua Grozăveşti, Pasajul Basarab şi Bulevardul Nicolae Titulescu ar urma să alcătuiască cel de-al șaptelea sector al Capitalei.
”Centrul funcţionează diferit, are alte necesităţi, altă structură urbană, iar sectoarele sunt prea mari. Există două posibilităţi: ori un sector cu administraţie proprie, şi atunci este nevoie de o lege, ori pot fi luate măsuri de organizare, fără a fi un sector separate”, a explicat arhitectul-șef al Capitalei, Gheorghe Pătraşcu.
Potrivit acestuia, în toate capitalele europene centrul istoric funcționează ca un sector separat, iar ceea ce se întâmplă în București este anormal: Centrul Istoric este pe raza a trei sectoare.
Și locuitorii din Voluntari au vrut să locuiască în sectorul 7
În luna noiembrie a anului 2009, locuitorii din Voluntari s-au pronunțat în favoarea alipirii oraşului lor la Capitală.
Referendumul validat în Voluntari ar trebui să fie repetat şi la Bucureşti, ca să se producă alipirea, dar chiar şi aşa, problemele de dezvoltare durabilă ale celor două oraşe nu se vor rezolva prin simpla excrescenţă a unui nou sector la Capitală.