Aragazele, interzise total în Europa! Decizia drastică se pregătește chiar acum

aragaz

SURSA FOTO: Dreamstime

Uniunea Europeană (UE) pregătește mai multe restricții pe care mulți le-ar considera draconice. Una dintre ele vizează obligația de a renunța la aragaz. Această interdicție va afecta toate statele membre.

Românii vor fi obligați să renunțe la aragaz. Uniunea Europeană (UE) pregătește mai multe măsuri în acest sens, iar toate statele membre vor fi afectate.

Românii, obligați să renunțe la aragaz

Aragazul este în continuare foarte popular la nivelul UE. Totuși, Bruxellesul speră să schimbe obiceiurile tuturor. Astfel, gospodăriile se vor confrunta cu tot mai multe situații dificile.

De exemplu, aceste schimbări vin cu o serie de costuri suplimentare pentru fiecare casă. O alternativă propusă pentru aragaz este plita cu inducție.

Trecerea la noul sistem de gătit se va face obligând casele noi sau renovate să aibă prevăzută o clasă energetică scăzută.

Autoritățile europene susțin că arderea gazelor produce monoxid de carbon și alți poluanți nocivi

Autoritățile europene susțin că arderea gazelor produce monoxid de carbon și alți poluanți nocivi pentru sănătate. Plitele cu inducție nu produc fum sau emisii.

Potrivit proiectului european, noile sisteme elimină riscul riscul ca mâncarea să dea pe foc, dar și riscul de explozie. Procesul de înlocuire ar putea fi finalizat în câțiva ani.

Comisia Europeană a pregătit mai multe măsuri draconice pentru cetățenii din statele UE

Din 2025, statele Uniunii Europene au obligativitatea să transmită la Comisia Europeană (CE) mai multe date. Acestea vor viza consumul de carne al fiecărui om, numărul de ore în care circulă cu mașini non-electrice, numărul de autoturisme pe familie și numărul de zboruri private într-un an.

Ulterior, aceste date vor fi utilizate pentru stabilirea amprentei de carbon și introducerea unei suprataxări împovărătoare.

Conform ActiveNews, autoritatea europeană a completat Regulamentul delegat (UE) 2020/256 cu noi date statistice pe care statele UE sunt obligate să le colecteze și să le transmită la Bruxelles.

Sursa menționată notează că datele vor fi utilizate pentru stabilirea amprentei de carbon. Justificarea măsurii ar fi legată de Comunicarea Comisiei intitulată „Pregătiți pentru 55”. Aceasta are în vedere o propunere de recomandare privind asigurarea unei tranziții către așa-zisa neutralitate climatică.

Un alt anunț care a ridicat mai multe semne de întrebare a venit și de la unul dintre participanții la Forumul Economic de la Davos (WEF). Acesta a anunțat că se lucrează la dezvoltarea unui soft pentru urmărirea cetățenilor.