De la Spelling Manor, care e mai mare decât Casa Albă, până la conacul lui Bill Gates. Ceea ce au în comun aceste case de lux sunt facilitățile și caracteristicile lor extravagante, cum ar fi piscine imense, zeci de camere și terenuri de golf.

Clasamentul prezentat de Luxurycolumnist nu a inclus conace mari, cum ar fi Castelul Oheka, Monticello și Castelul Hearst, care acum au devenit hoteluri și muzee. Majoritatea conacelor mari din acest top sunt încă folosite ca locuințe.

13. Vila Leopolda, Franța

Una dintre cele mai scumpe case de pe Riviera Franceză, Villa Leopolda a fost comandată de regele Leopold al II-lea al Belgiei pentru amanta sa, Caroline Lacroix. Proprietatea a fost apoi deținută de Gianni și Marella Agnelli, înainte de a fi vândută lui Edmond Safra și soției sale.

Această casă magnifică este amplasată pe 18 acri de teren. Proprietatea are vedere panoramică la Marea Mediterană, 14 băi și 11 dormitoare, heliport, bucătărie în aer liber, seră, grădini botanice. Valoare: 750 de milioane de dolari.

12. Manor

Cunoscut și sub numele de Spelling Manor, deoarece a fost deținut de producătorul TV Aaron Spelling, acest conac imens a fost cumpărat de Petra Ecclestone. Actualul proprietar este necunoscut.

Mai mare decât Casa Albă, The Manor se află lângă conacul Playboy din Holmby Hills. Dimensiune: 56.500 de metri pătrați. Valoare: 119,5 milioane dolari.

11. Fair Field

Fair Field este deținută de miliardarul Ira Rennert. A fost nevoit să plătească 213 milioane de dolari daune către MagCorp, după ce a fost acuzat că a folosit fondurile companiei pentru a plăti acest conac din Hamptons. FF are 39 de băi, 29 de dormitoare și trei piscine. Dimensiune: 64.000 de metri pătrați. Valoare: 248 milioane dolari.

10. Xanadu 2.0

Ascunși pe malul lacului Washington, Bill și Melinda Gates au o casă imensă, cu un design relativ simplu, care, deocamdată, nu se știe cui va reveni după divorț. Are șapte dormitoare și 24 de băi, precum și un sistem de senzori pentru reglarea luminii și căldurii. Conacul are piscină cu sistem muzical subacvatic, sală de recepție pentru 150 de persoane și un pârâu artificial.

Proprietatea a fost numită după casa lui Charles Foster Kane, personajul principal din filmul ”Citizen Kane”. Dimensiune: 66.000 de metri pătrați. Valoare: 147 milioane dolari.

9. Lynnewood Hall

Acest conac spectaculos din Elkins Park, Pennsylvania, este în paragină. Proiectată în stilul renașterii neo-clasice, proprietatea cu 110 camere a fost construită inițial pentru magnatul industrial Peter A.B. Widener. Se spune că este cea mai mare casă bântuită din lume. Actualul proprietar este Prima Biserică Coreeană din New York, fondată de Richard Yoon. Dimensiune: 70.000 de metri pătrați Valoare: 16,5 milioane dolari.

8. Château Pensmore

Proiectat de astrofizicianul și omul de afaceri multimilionar Steve Huff, Chateau Pensmore este situat în Munții Ozark. Construită în întregime din beton care economisește energia, casa este armată cu fibre de oțel ,care rezistă la explozii și dezastre naturale. Valoare: 10 milioane de dolari.

7. Conacul Versailles, SUA

Această casă scumpă din Florida nu trebuie confundată cu Palatul Versailles din Franța. Încă în construcție, proprietatea este o creație a lui David și Jackie Siegel. Când va fi terminată, vor exista 32 de băi, 11 bucătării și un garaj pentru 30 de mașini. Vor fi și două lifturi, dintre care unul de aur. Dimensiune: 85.000 de metri pătrați. Valoare: 100 de milioane dolari.

6. Witanhurst, Anglia

Această proprietate construită în 1913 este a doua cea mai mare reședință din Marea Britanie, după Palatul Buckingham. Are 65 de camere, 25 de dormitoare și o sală de bal, decorată cu panouri ornamentate din stejar. Deține o sală de cinema, saună, salon de masaj, garaj pentru 25 de mașini. Dimensiune: 90.000 de metri pătrați. Valoare: 450 milioane dolari.

5. Conacul Safra, Brazilia

Joseph Safra și soția sa Vicky au construit pentru ei Conacul Safra. Cea mai mare casă din Sao Paulo, care ar avea peste 130 de camere, se ascunde în spatele unor porți uriașe, fiind foarte bine păzită. Dimensiune: 117.000 de metri pătrați
Valoare: necunoscută

4. Biltmore Estate, SUA

Una dintre cele mai impresionante case istorice din America, Biltmore Estate este considerată cea mai mare reședință privată din SUA. Amplasată pe 8.000 de acri, proprietatea are 250 de camere, 43 de băi, 34 de dormitoare, 3 bucătării și 65 de șeminee. Proiectat în stilul renascentist francez, conacul are mai multe camere secrete. Dimensiune: 175.000 de metri pătrați Valoare: 157 milioane dolari.

3. Antilia, India

Este casa lui Mukesh Ambani, președintele Reliance Industries, și a familiei sale. Casa gigantică, ridicata în 2010, arată ca un zgârie-nori. Are un heliport pe acoperiș și nouă lifturi de mare viteză, o sală de cinema cu 50 de locuri, sală de bal, garaj pentru 168 de mașini și Spa. Aici lucrează 600 de angajați. E proiectată să reziste la un cutremur de 8 pe Richter. Dimensiune: 400.000 de metri pătrați. Valoare: aproximativ 2 miliarde de dolari.

2. Palatul Buckingham, Marea Britanie

Deși Palatul Buckingham nu este proprietate privată, fiind proprietatea Crown Estates, este una dintre casele Reginei Elisabeta. Are 775 de camere, 78 de băi și un tunel subteran care îl conectează cu Clarence House și cu Parlamentul. Dimensiune: 828,82 metri pătrați. Valoare: estimată la 3,2 miliarde de dolari.

1. Palatul Istana Nurul Iman, Brunei

Cu 1.788 de camere, o moschee și 257 de băi, Palatul Istana Nurul Iman este cel mai mare conac din lume. Cunoscut și sub numele de Palatul Luminii Credinței, a fost proiectat de Leonardo Locsin. Cupolele de aur și acoperișurile boltite sunt o combinație de arhitectură malaeziană și islamică. Dimensiune: 2,15 milioane de metri pătrați. Proprietar: Sultanul Brunei.