În acest an, profitul înainte de taxe, dobânzi, depreciere şi amortizare (EBITDA) se va situa la 6 – 7 miliarde de dolari, faţă de estimarea precedentă de 6,5 – 7 miliarde de dolari. EBITDA, în 2014, s-a situat la 7,24 miliarde de dolari
Compania şi-a menţinut prognoza privind majorarea cererii de oţel cu 2,5% în Europa, cea mai mare piaţă a sa. Pe plan global, ArcelorMittal se aşteaptă la creşterea cererii de oţel cu 0,5% – 1% anul acesta, faţă de estimarea precedentă de 1,5% – 2%.
Producătorul şi-a revizuit în scădere estimările privind cererea de oţel în Brazilia, SUA şi China.
În perioada ianuarie – martie 2015, profitul operaţional a scăzut cu 21%, la 1,38 miliarde de dolari, de la 1,75 miliarde de dolari în primul trimestru din 2014, în timp ce analiştii estimau un câştig de 1,42 miliarde de dolari.
Livrările de oţel ale ArcelorMittal s-au situat la 21,6 milioane tone metrice în primele trei luni din acest an, în timp ce producţia de minereu de fier a fost de 15,6 milioane de tone.
Datoria netă a urcat la 16,6 miliarde de dolari la 31 martie 2015, de la 15,8 miliarde de dolari la sfârşitul lui 2014.
ArcelorMittal încearcă să-şi reducă datoria la aproximativ 15 miliarde de dolari, după ce creditul său a fost retrogradat sub nivelul 'investment grade' de către agenţiile de evaluare financiară Moody's Investors Service, Standard & Poor's şi Fitch Ratings.
ArcelorMittal, prezentă şi în România, este cea mai mare companie siderurgică şi minieră integrată din lume, cu activitate în peste 60 de ţări. În România, ArcelorMittal deţine unităţi de producţie la Galaţi (est), Iaşi (est), Roman (nord-est) şi Hunedoara (centru).
SURSA: Agerpres