Potrivit acestuia, proiectul a început în 2011 şi se va finaliza în 2013, cuprinzând patru etape.

Astfel, în anul 2011 a fost finalizată pe latura de nord a combinatului construirea unui dig de protecţie la o distanţă de 25 metri faţă de digul principal. În 2012, pe latura de vest, a fost finalizat un alt dig care protejează râul Mălina, la care se adaugă lucrările de amenajare şi protecţie a unui canal de legătură. Pentru finalizarea ambelor etape au fost alocaţi aproximativ 900.000 euro. Pentru anul 2013 a fost programată finalizarea digului de contur şi compartimentarea iazului Mălina Nord cu o suprafaţă de 44 hectare.

În anul 2014 va fi construit digul de contur pentru iazul Mălina Sud cu o suprafaţă de 13 hectare. Lucrările din ultimele două etape vor costa peste un milion de euro.

Popescu a spus că cele două iazuri preiau 80% din apele uzate provenite de la laminoare, furnale şi suflante.

"Scopul acestor investiţii este de a asigura funcţionarea în condiţii de siguranţă a iazurile, dar ne va permite şi încadrarea în indicatorii caracteristici apelor uzate evacuate în iazurile Mălina Nord şi Mălina Sud, în prevederile legislaţiei de gospodărire a apelor. Este cea mai importantă investiţie privată din ţară în acest domeniu, proiectul fiind aprobat de Apele Române", a afirmat Popescu.
Sursa: Agerpres