După o investiţie semnificativă în cercetare şi dezvoltare, portofoliul iCARe™ a fost realizat pentru a putea ajuta producătorii de maşini să creeze noi soluţii de mobilitate. De asemenea, ca parte a strategiei sale pentru această piaţă, ArcelorMittal a investit peste 90 de milioane de euro în cadrul unităţii de producţie din St-Chély d’Apcher din Franţa.
Împreună, aceste materiale inovatoare îi vor ajuta pe producătorii de maşini să scadă emisiile de CO2 şi să optimizeze consumul de carburant pentru vehiculele hibrid, contribuind, în acelaşi timp, la crearea unei game mai mari de vehicule electrice şi la scăderea costurilor totale de electrificare. Oţelul iCARe™ va permite creşterea densităţii puterii motoarelor electrice, ajutând la reducerea dimensiunii şi greutăţii vehiculelor, având emisii scăzute, prin creşterea eficienţei energetice.
”Ca şi producător de top pentru industria auto globală, ArcelorMittal se bucură de competenţe şi experienţă demne de invidiat în acest domeniu”, a comentat Greg Ludkovsky, Vice Preşedinte în cadrul Divziei Globale de Cercetare şi Dezvoltare de la ArcelorMittal. „Lansarea portofoliului iCARe™ reflectă nu doar orientarea globală către vehicule mai eficiente din punct de vedere energetic, ci şi beneficiile oferite de strategia noastră de Cercetare şi Dezvoltare, orientată către inovaţie. Doar în 2011, am investit 306 milioane de euro în cercetarea şi dezvoltarea noilor produse de oţel, soluţii şi proceduri care contribuie la scăderea emisiilor de CO2, demonstrând avantajele sustenabile disponibile prin inovarea produsului”, a spus  Greg Ludkovsky, Vice Preşedinte în cadrul Divziei Globale de Cercetare şi Dezvoltare de la ArcelorMittal.
Portofoliul iCARe™ include trei clase distincte de oţel dezvoltat pentru a atinge performanţele specifice prezentate de orietarea către maşinile electrice. Gama iCARe™ Save permite un consum scăzut de electricitate, maximizând viaţa bateriilor şi făcând ca vehiculele electrice să meargă mai mult timp cu o încărcare. Apoi, produsele din gama iCARe™ Torque asigură cel mai înalt nivel de putere mecanică pentru motoarele vehiculelor electrice, generând un nivel crescut al acceleraţiei şi asigurând o experienţă de condus mai dinamică. În cele din urmă, produsele din gama iCARe™ Speed oferă putere mare, făcându-le ideale pentru producerea de rotoare de mare viteză care permit o reducere a greutăţii motorului. Cu aceste tipuri de oţel iCARe™, designerii de maşini au acces, acum, la cel mai potrivit tip de oţel pentru a creşte eficienţa în designul motoaror.
De asemenea, ArcelorMittal aplică un strat protector pentru  gama iCARe™, destinat personalizării ulterioare pentru aplicaţia fiecărei clase de oţel din gamele iCARe™. O suită de servicii avansate iCARe™ oferă mai departe suport tehnic pentru clienţii auto, inclusive pentru design, prototip şi manipularea materialelor.
Ca parte a proiectului iCARe™, compania a investit 90 de milioane de euro pentru crearea unei linii de recoacere continuă în cadrul unităţii de producţie din St-Chély d’Apcher. Cu o capacitate anuală de producţie de până la 120,000 tone de oţel iCARe™, această linie de producţie va sprijini dezvoltarea unor inovaţii remarcabile pentru sectorul oţelului destinat industriei auto, ajutând la întrunirea cerinţelor internaţionale ale producătorilor de vehicule electrice.
ArcelorMittal este cea mai mare companie siderurgică şi minieră integrată din lume, prezentă în peste 60 de ţări.