Producatorul de electrocasnice Arctic a investit 2,7 milioane euro intr-un nou depozit penru produse. Acesta se intinde pe o suprafata de 14 000 mp si dispune de o capacitate totala de depozitare de aproximativ 60.000 frigidere.

“Noul centru logistic ne va permite sa reducem timpul de incarcare al marfurilor. Astfel, vom putea veni in intampinarea solicitarilor retailerilor oferind consumatorilor nostri o gama variata de produse intr-un timp mai scurt” spune Monica Iavorschi, director de marketing si vanzari Arctic.

Depozitul deschis la Gaesti ridica numarul de depozite al companiei la cinci, trei dintre ele aflandu-se in cadrul fabricii si ocupand o suprafata totala de 35.000 mp.

Potrivit reprezentatilor companiei caracteristicile logistice ale depozitului vor permite incarcarea unui numar mai mare de camioane in acelasi timp. Mai exact, numarul de camioane care vor putea fi incarcate in 8 ore va creste la 175 fata de 135 care puteau fi incarcate pana acum, in acelasi nr de ore.

Centrul logistic dispune de 6 rampi de incarcare pentru camioane dar si de accesul unei cai ferate in interiorul depozitului. Monitorizarea centrului este asigurata non-stop de 16 camere video iar  sistemul de management al centrului este asigurat de programele SAP si ABC (Arctic Barcode System), dezvoltat de echipa de specialisti Arctic si care permite o trasabilitate a produsului, la nivel de serie. Personalul depozitului totalizateaza 120 de oameni.

In 2006, Arctic a investit peste 10,3 milioane de euro in tehnologie (cresterea capacitatii de productie), sisteme moderne de management (TPM 6 Sigma), servicii (infrastructura, dezvoltare service clienti, logistica), in produse (dezvoltarea Arctic Difusion si lansarea liniei de congelatoare Chest Freezers), in cele doua marci din portofoliu (Arctic si Beko) si in echipa (programe intensive de training, imbunatatire conditiilor de munca).

Cifra de afaceri estimata pentru 2006 este de 180 de milioane de euro, totalul grupului, din care 100 de milioane de euro va fi aportul Romaniei. In 2007 cresterile vor fi sustinute de nivelul ridicat al exporturilor previzionat de companie la 80%, catre tari precum Franta, Marea Britanie, Germania, Polonia, Spania, Rusia, Serbia, Austria, si Grecia. Totodata, in 2007 compania isi propune si cresterea numarului de unitati vandute pe an, la peste 1 milion.

Obiectivele vizate de Arctic pe termen lung sunt intarirera pozitiei pe piata si dobandirea statutului de cea mai mare fabrica de electrocasnice din Europa Centrala si de Est.

Arctic este o companiei de produse electrocasnice fondata in 1968 si privatizata in 1997. In 2002 a fost achizitionata de Arcelik care, potrivit estimarilor proprii este unul din primii trei producatori de electrocasnice din Europa.

Sursa: Capital 27 Noiembrie 2006