Această propunere va fi discutată în cadrul Adunării Generale Ordinare a Acționarilor (AGOA) din 24 aprilie 2025 și reprezintă al patrulea an consecutiv în care compania distribuie dividende, de la listarea sa pe Bursa de Valori București, segmentul AeRO, în iulie 2021.
Arctic Stream a oferit anual dividende în creștere
De la listare, Arctic Stream a oferit anual dividende în creștere: 0,8 lei/acțiune în 2022, 1 leu/acțiune în 2023 și 1,2 lei/acțiune în 2024. Pentru 2025, suma propusă pentru distribuție ajunge la 5,92 milioane de lei (echivalentul a 1,19 milioane de euro). Datele financiare ale companiei arată profit net constant în fiecare an: 4,3 milioane lei (2021), 6,75 milioane lei (2022), 9,15 milioane lei (2023) și 8,83 milioane lei (2024).
„Arctic Stream, integrator de infrastructură şi securitate IT şi emitent listat la BVB sub simbolul AST, le propune acţionarilor un dividend de 1,4 lei per acţiune, în creştere cu 75% faţă de cel propus în anul 2022, la prima Adunare Generală Ordinară a Acţionarilor (AGOA) din ipostaza de companie listată”, a informat compania.
În cadrul aceleiași ședințe AGOA, acționarii vor decide și asupra unui nou program de răscumpărare de acțiuni, care va fi supus votului în Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor (AGEA), desfășurată în aceeași zi.
Programul vizează achiziția a maximum 100.000 de acțiuni, reprezentând 2,38% din capitalul social, pe o perioadă de 18 luni de la publicarea hotărârii în Monitorul Oficial. Valoarea totală estimată pentru această operațiune este de până la 3 milioane de lei.

Pentru anul 2025, compania estimează o creștere de 39% a profitului operațional
Pentru anul 2025, compania estimează o creștere de 39% a profitului operațional și un avans de 9% al profitului net. În privința plății dividendelor, compania propune următorul calendar: 28 mai ca dată ex-date, 29 mai ca dată de înregistrare, iar 11 iunie ca zi a plății.
„Cu toate că nu am formalizat încă o politică de dividend, am declarat, încă dinainte de listarea la BVB, că vom avea întotdeauna în vedere interesele investitorilor, iar acordarea de dividende este cea mai directă formă de a le recompensa încrederea. Vom rămâne fideli acestei abordări de fiecare dată când vom înregistra profit net.
Consolidarea numerică şi extinderea competenţelor echipei, oportunităţile de pe piaţa serviciilor de integrare IT şi cybersecurity, alături de parteneriatele strategice pe care le avem cu Data Core Systems şi Eximprod Grup – toate acestea sunt atuuri care ne fac încrezători că vom rămâne o companie profitabilă.
Chiar dacă, pe măsură ce creştem business-ul, veniturile noastre nu vor mai putea urca atât de accelerat precum în anii precedenţi – performanţă recunoscută, pentru al doilea an la rând, prin includerea Arctic Stream în topul Financial Times FT 1000 de companii din Europa cu cea mai rapidă creştere – am convingerea că, pe baza rezultatelor obţinute şi printr-o comunicare constantă şi transparentă, vom deveni un emitent din ce în ce mai atrăgător pentru investitori şi că acest lucru se va reflecta, la un moment dat, şi în preţul acţiunilor AST”, a declarat Dragoş Diaconu, fondator şi director general al Arctic Stream.
Arctic Stream este o companie cu capital 100% românesc, fondată în 2017, activă în domeniul infrastructurii și securității IT. Serviciile oferite includ evaluarea și dezvoltarea infrastructurii IT, consultanță, integrare, management de proiect și suport operațional post-implementare. Portofoliul de parteneriate cuprinde nume importante din industria globală, precum Cisco Systems, Dell, Fortinet, Netapp, Nutanix, Palo Alto, Vmware, Veeam, Hitachi și altele.
Performanțele companiei sunt recunoscute și la nivel european. Mai precis, Arctic Stream a fost inclusă pentru al doilea an consecutiv în topul Financial Times FT 1000, care evidențiază companiile cu cea mai rapidă creștere din Europa.