Echipele de intervenţie continuă să acţioneze, marţi, pentru stingerea incendiului care a cuprins o suprafaţă de patru hectare de vegetaţie în Muntele Căpăţânii, în judeţul Vâlcea. Pompierii au reuşit să localizeze incendiul, însă în zonă se reaprind focare sub trunchiurile doborâte.
Conform datelor furnizate de reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vâlcea, incendiul care a izbucnit în Muntele Căpăţânii, în apropiere de vârful Folea, a fost localizat, însă nu stins. Echipele de intervenţie continuă să acţioneze, marţi, pentru lichidarea mai multor focare de material lemnos. Focul a cuprins puieţi şi arbori tineri, însă se manifestă la nivelul solului, nu la coronament, iar trunchiuri doborâte continuă să ardă mocnit.
Iniţial, intervenţia pompierilor, a lucrătorilor silvici şi a voluntarilor s-a făcut cu bătătoare, lopeţi, vermorele, sau mături, în condiţiile în care autospecialele de stingere nu au putuT ajunge în zonă. În timpul nopţii, maşinile folosite la stingerea incendiilor au reuşit să urce până la terenul cuprins de flăcări.
Patru hectare de teren au fost cuprinse de incendiul din Muntele Căpăţânii, care a izbucnit luni seară şi a cărui cauză nu se cunoaşte deocamdată.
Incendiul a fost văzut prima dată de un cioban
Un incendiu a izbucnit luni în județul Vâlcea, în Munții Căpățânii, la peste 2000 de metri altitudine. Flăcările au cuprins o pădure de rășinoase de pe Vârful Folea, situat în apropiere de Băile Olănești. Incendiul a fost văzut prima dată de un cioban, care a sunat la Primăria din localitatea Olănești.
Prima dată, au intervenit voluntarii de la „Obștea privată”. Aceștia nu au putut face față și au cerut ajutor pompierilor de la ISU Vâlcea. În zonă au fost trimise trei autospeciale cu apă, dar misiunea pompierilor este destul de dificilă, din cauza altitudinii.
Focul s-a extins pe o suprafață de 4 hectare, iar dacă va fi nevoie, vor fi chemate forțe suplimentare.
Primarul din Olănești spune că deocamdată nu se cunosc cauzele acestui incendiu.
Sursă foto: Dreamstime