Actionarii societatii de asigurari au subscris peste cele un miliard de actiuni nou emise in cadrul ultimei majorarii de capital. Astfel, in ultima luna, investitorii au adus la Ardaf aproape 31,6 de milioane de euro (107.000 de lei), platind pentru fiecare actiune 0,1 lei. Infuzia de capital a fost necesara pentru iesirea din procedura de administrare impusa Ardaf de catre Comisia de Supraveghere a Asigurarilor, in luna iulie a anului trecut.
 

Pana la jumatatea zilei de azi, fusesera cumparate cu 74 de milioane de actiuni mai mult decat era necesar. Subscrierea conform dreptului de preemptiune s-a terminat pe 27 decembrie, iar la data aceea, ramasesera nesubscrise peste 40% din titluri. Subscrierea fara drept de preemptiune s-a incheiat azi, 5 ianuarie (initial fusese stabilita data de 29 decembrie 2006). Omul de afaceri Ovidiu Tender, actionarul majoritar al Ardaf, a contribuit cu aproape 16,5 milioane de euro la majorarea de capital, inca din prima zi de subscriere, in conditiile in care acesta detine 56% din companie. In afara Tender SA, ceilalti actionari semnificativi sunt Raiffeisen Zentralbank, cu 19,9%, si fondul Clairmont Holding Limited, cu putin peste 10%. Partea detinuta de fiecare actionar s-ar putea modifica semnificativ, in urma rezultatelor finale ale subscrierii la majorarea de capital.

De altfel, Ovidiu Tender intentioneaza sa vanda societatea in perioada urmatoare. Actiunile Ardaf sunt suspendate de la tranzactionare insa operatiunile bursiere cu aceste titluri vor fi reluate imediat ce CSA va scoate compania din procedura de administrare speciala. Actionarii Ardaf vor alege, la 7 februarie, un nou consiliul de administratie al companiei, format din trei membri, precum si o noua conducerea executiva a asiguratorului.

Sursa: Capital 05 Ianuarie 2007