Fondul de investiţii imobiliare Argo Real Estate intenţionează să atragă 10,5 milioane de euro de la investitori, printr-o emisiune de acţiuni, pentru a asigura lichidităţi celor două centre comerciale din România, de la Sibiu şi Suceava, dar şi pentru a continua dezvoltarea unui mall la Odessa.

Fondurile obţinute vor fi folosite, în parte, pentru a acoperi scăderea încasărilor centrelor comerciale Sibiu Shopping City şi Suceava Shopping City, cauzate de concesiile, pe termen scurt, acordate chiriaşilor aflaţi în dificultate, potrivit unui comunicat al fondului de investiţii.

Argo va vinde 210 milioane de titluri obişnuite, la un preţ de 0,05 euro pe acţiune, cu 47,4% sub cotaţia de 0,095 euro din închiderea şedinţei bursiere de joi. Măsura va fi supusă aprobării Adunării generale a acţionarilor, programată pentru 22 octombrie.

Fonduri insuficiente pentru capital de lucru

„Obţinerea de fonduri va permite companiei să-şi acopere necesarul de capital de lucru şi să finalizeze construcţia Riviera Shopping City din Odessa la termen”, a spus preşedintele Argo, David Jeffreys.

Argo nu dispune, în prezent, de capital de lucru suficient pentru următoarele 12 luni, se arată în comunicat, însă conducerea consideră că vânzarea de titluri va asigura fondurile necesare funcţionării până la sfârşitul lunii mai 2010.

Fondul de investiţii Argo este prezent din 2007 pe piaţa imobiliară din Europa de Est, investind, mai ales, în România, Ucraina şi Republica Moldova.

Argo a achiziţionat în 2006 centrul comercial European Retail Park Sibiu de la dezvoltatorul imobiliar BelRom, pentru 83 milioane de euro, tranzacţie care a marcat intrarea investitorului britanic pe piaţa românească. La momentul achiziţiei, parcul de retail avea o suprafaţă de 47.000 de metri pătraţi, fiind ulterior extins cu 37.000 de metri pătraţi, în urma unei investiţii de peste 32 milioane de euro.

Proiectul din Moldova, Suceava Shopping City, a fost deschis în luna aprilie, în urma unei investiţii de 68 milioane de euro.

Argo Real Estate Opportunities Fund, înregistrat în Guernsey, a fost lansat în luna august a anului 2006, cu un capital de 100 de milioane de euro.

SURSA: Mediafax