"Singurul lucru care i s-ar putea reproşa domnului director, nici într-un caz nu este vorba de profesionalism, ci de ritmul lent în care a implementat unele decizii pe care noi le-am luat la nivel de minister. Dar el va ocupa o funcţie în continuare în cadrul ministerului nostru şi nu dorim decât o accelerare a ritmului în acest sector şi în acel compartiment. Nu a fost niciun reproş sau nicio discuţie legată de una dintre companiile pe care am fi vrut să le privatizăm", a declarat Ariton.

Potrivit ministrului, deocamdată funcţia lui Cazana a fost preluată de adjunctul OPSPI, Florin Vlădan.

În ceea ce priveşte privatizările anunţate în urma discuţiilor avute cu FMI, Comisia Europeană şi Banca Mondială, ministrul Economiei a ţinut să precizeze că cele mai importante companii nu vor fi privatizate decât în proporţie de 10-15%.
"Guvernul şi Ministerul Economiei nu doresc privatizarea majoritară a celor mai importante companii din portofoliul său – este vorba de Transgaz, Romgaz, Transelectrica, Hidroelectrica, Nuclearelectrica şi Electrica Distribuţie. Acestea rămân pe pachetele pe care le-am anunţat, între 10 şi 15%, deci e vorba de o cotă de participare minoritară. Dar, în acelaşi timp, sunt unele sectoare pe care dorim să le privatizăm majoritar. Suntem convinşi că pe o piaţă liberă, pe o concurenţă şi pe momentul în care cererea şi oferta vor regla anumite preţuri la servicii va fi un câştig pentru întreaga economie", a mai spus Ion Ariton.
Sursa: Agerpres