Iohannis stă extrem de bine în sondajele pentru prezidențiale iar lucrurile pot deveni și mai ușoare pentru actualul președinte.
Autoritatea Electorală Permanentă a înaintat ideea constituirii unui grup interinstituțional care să găsească soluții privind introducerea votului electronic prin corespondență, până la alegerile din acest an.
Constantin-Florin Mituleţu-Buică, preşedintele AEP, a propus la o întâlnire iniţierea, în cel mai scurt timp posibil, a unui grup de lucru interinstituţional care să vizeze identificarea soluţiilor de eficientizare a proceselor electorale, în vederea introducerii votului electronic prin corespondenţă până la alegerile prezidenţiale din acest an şi a eliminării din secţiile de votare a listelor electorale tipărite.
Discuţiile s-au axat pe concluziile modului în care s-au desfăşurat procesele electorale de duminică. “Preşedintele AEP a informat cu privire la numărul solicitărilor telefonice şi electronice din ziua alegerilor şi la modul eficient în care au fost comunicate informaţiile solicitate. Totodată, a făcut referire la funcţionarea în parametri normali a Sistemului informatic de monitorizare a prezenţei la vot şi de prevenire a votului ilegal în ziua votării. Directorul general al Direcţiei generale sistemul informaţional electoral naţional a subliniat că nu s-au înregistrat evenimente semnificative care să afecteze infrastructura informaţională şi a reiterat faptul că repartizarea mandatelor va fi efectuată după colectarea datelor finale de pe o staţie-computer securizată şi certificată de CERT-RO”, se arată în comunicat.
De pe urma instituirii votului prin corespondență pentru alegerile prezidențiale ar avea de câștigat cel mai mult actualul președinte Klaus Iohannis, care, prin această mutare, și-ar consolida șansele pentru un al doilea mandat.