Armata americană a anunţat lansarea contului său oficial pe Facebook şi deschiderea unui nou birou pentru „media sociale” online, în ciuda regulilor care limitează accesul soldaţilor la site-urile de socializare de pe internet.

„Tinerii din ziua de azi nu se uită la ştirile de seară. Au prieteni cu care împart informaţii pe Facebook sau Twitter”, a declarat, Lindy Kyzer, purtător de cuvânt al armatei americane.

„Dacă nu suntem prezenţi în aceste spaţii, atunci nu vom mai putea vorbi de armată”, a declarat purtătoarea de cuvânt.

Contul de pe Facebook al armatei americane, lansat săptămâna trecuută, are deja 8.000 de abonaţi.  Cu toate acestea, soldaţii americani aflaţi în Irak sau Afghanistan nu pot accesa site-uri de tip Facebook de pe calculatoarele care fac parte din reţeaua informatică a bazelor militare.

De asemenea, soldaţii prezenţi în teatrele de operaţiuni nu au voie să deţină un blog personal, tocmai din cauza pericolului de a divulga informaţii confidenţiale. În cazul în care aceştia doresc totuşi să scrie bloguri, soldaţii trebuie să primească acordul superiorului.

Cu toate acestea, generalul Ray Odierno, comandantul forţelor americane din Irak, are mai mult de 5.000 de „prieteni” pe Facebook.

Sursa: L’Essentiel