Armata se mobilizează în România! Ministrul Apărării a făcut anunțul chiar acum
Cel puțin două brigăzi ale trupelor Alianței Nord Atlantice (NATO) ar trebui să existe pe teritoriul țării noastre, spune ministrul Apărării Naționale, subliniind că este nevoie ca prezența militarilor să fie robustă pe Flancul Estic.
„Ne interesează o prezență robustă pe frontul și flancul estic a trupelor NATO. Prezență robustă, înaintată și dacă se poate, noi milităm pentru existența a minimum două brigăzi pe teritoriul României”, spune ministrul Vasile Dîncu.
Într-o declarație pentru Antena 3, ministrul Apărării Naționale (MApN) a precizat că autoritățile se află în proceduri pentru a aduce anumite unități de apărare în țara noastră. Oficialul român mai spune că aceste unități vor fi în zona antiaeriană, cea a dronelor, dar și în zona maritimă
„Suntem în proceduri pentru a aduce unele unități de apărare în zona antiaeriană, în zona dronelor, în zona marină”, mai spune Ministrul Apărării Naționale.
Războiul nu se va termina prea curând
Cu privire la conflictul ruso-ucrainean, ministrul Vasile Dîncu spune că, potrivit analizelor, acesta nu se va termina prea curând, el fiind, probabil, de lungă durată.
Ministrul Apărării Naționale speră ca războiul dintre Rusia și Ucraina să poată fi localizat într-o anumită zonă, însă mai speră ca cele două părți beligerante să ajungă la negocieri pentru ca focul să fie oprit cât mai repede.
„Toate analizele noastre arată cu acesta nu este un război care se va termina prea curând, va fi probabil de durată. Sperăm însă să poată fi localizat la o anumită zonă, așa cum se pare că se întâmplă. Să sperăm că se va putea trece totuși la faza de negocieri foarte repede și de oprire a focului”, a mai spus ministrul Apărării Naționale, Vasile Dîncu, pentru sursa anterior citată.
Există o îngrijorare cu privire la Insula Șerpilor
Anterior, șeful de la Apărare a declarat că nici România și nicio altă țară membră a Alianței Nord-Atlantice (NATO) nu va fi atacată.
Totuși, Vasile Dîncu spune că există o îngrijorare cu privire la conflictul de pe Insula Șerpilor, situată la aproape 50 de kilometri de granițele țării noastre.
Ministrul Apărării Naționale spune că pe această insulă se află dispozitive care se ocupă de supravegherea radar, dar care produc și un bruiaj care ajung până pe teritoriul românesc.
Cu toate acestea, șeful de la Apărare spune că nu există o amenințare directă.
”Nu este vreun pericol să fie atacată România sau vreo ţară NATO în acest punct al conflictului dintre Ucraina şi Rusia. Există o îngrijorare pentru noi pentru că există un conflict la o distanţă de vreo 50 de kilometri de graniţele României, Insula Şerpilor este ocupată de dispozitive care nu numai se ocupă de supravegherea radar, ci din când în când simţim din acea zonă un bruiaj care ajunge până pe teritoriul nostru. Dra dincolo de acest lucru, de aceste tipuri de ameninţări vorbim din punct de vedere strategic, nu exisă o ameninţare directă în legătură cu populaţia din acele zone”, a precizat ministrul Apărării Naționale (MApN), Vasile Dîncu.