AROBS a finalizat negocierile la nivel de acţionariat pentru preluarea Televoice Grup, prin achiziţia pachetului de 98% de acţiuni din capitalul social al Televoice Grup deţinut de Liviu Nistoran, şeful ANC.

AROBS Transilvania Software este distribuitor de sisteme de navigaţie GPS şi un cunoscut dezvoltator de soluţii software pentru aplicaţii mobile, localizare flote auto şi monitorizare auto/persoane prin GPS, cat şi soluţii software în regim de outsourcing cu sediul in Cluj-Napoca şi birouri regionale în Bucureşti şi Iaşi.

Ca urmare a cererii existente pe piaţă, în aprilie 2008, AROBS a lansat Smailo, primul brand românesc de sisteme de navigaţie.

Distribuţia de sisteme GPS a adus o cifră de afaceri de 2,4 mil. Euro în anul 2007 pentru AROBS, estimarea pentru anul 2008 fiind de 5 mil. Euro, fără a lua în calcul veniturile consolidate ale celor 2 companii AROBS şi Televoice.

Principalul obiect de activitate al Televoice Grup îl reprezintă distribuţia de echipamente electronice şi de telecomunicaţii. Dintre acestea, sistemele GPS, în special brandul Evolio, ocupă primul loc ca şi pondere în cifra de afaceri. Principalii clienţi Televoice sunt retailerii de echipamente de comunicaţii iar reţeaua de after-sales acoperă întreg teritoriul României şi Republicii Moldova.

Tranzacţia AROBS –Televoice este intermediată de casa de consultanţă pentru fuziuni, achiziţii şi finanţări Capital Partners iar procesul de integrare a Televoice în AROBS se estimează a fi finalizat până la sfârşitul acestui an.