Amenda de 2.000 de lei pentru aruncarea ilegală de deșeuri

Un român stabilit în Italia, aflat în vacanță în orașul său natal, Piatra Neamț, s-a ales cu amendă pentru că a aruncat ilegal deșeuri, care includ haine și mobilă veche. Incidentul, surprins de camerele de supraveghere, a stârnit o reacție promptă din partea autorităților locale.

Bărbatul a fost surprins de camerele de supraveghere în timp ce depozita zeci de obiecte de îmbrăcăminte, mobilier și alte lucruri vechi lângă tomberoanele pentru donații. Conform postării de pe Facebook a Poliției Locale Piatra Neamț, bărbatul a fost sancționat contravențional cu 2.000 de lei pentru această acțiune.

Poliția Locală din Piatra Neamț arată într-o postare că pentru unii cetățeni curățenia „presupune împrăștierea de deșeuri pe unde se poate, „din respect pentru semeni și pentru un oraș curat”! Un bărbat din Piatra Neamț a fost sancționat contravențional cu 2.000 de lei, după ce a depozitat pe lângă sheltere (tomberoane pentru donații – n.r.) zeci de obiecte de îmbrăcăminte, mobilier și tot felul de lucruri care nu îi mai făceau trebuință”.

El a explicat polițiștilor locali că a venit din Italia pentru a-și petrece concediul și a decis să facă o igienizare a locuinței sale din Piatra Neamț. Cu toate acestea, autoritățile au subliniat că aruncarea de deșeuri de mari dimensiuni, inclusiv mobilier și textile, la platformele de colectare sau la sheltere, este interzisă.

E interzisă depozitarea reziduurilor voluminoase

Poliția Locală a reiterat că depozitarea de deșeuri voluminoase, a celor provenite din construcții, a mobilierului, electrocasnicelor vechi sau a textilelor la platformele de colectare este interzisă.

Persoanele fizice care dețin locuințe individuale sunt obligate să încheie contracte cu operatorul autorizat pentru colectarea gunoiului menajer și nu au permisiunea de a folosi shelterele destinate asociațiilor de proprietari.

„Este interzisă depozitarea pe platformele de colectare sau la sheltere a reziduurilor de mari dimensiuni, a celor provenite din construcții, a mobilierului sau a electrocasnicele vechi ori a textilelor.

Totodată reiterăm faptul că persoanele fizice, proprietari de locuințe individuale, sunt obligate să încheie contracte cu operatorul autorizat în colectarea gunoiului menajer, neavând permisiunea de a depozita deșeurile la shelterele arondate asociațiilor de proprietari”, mai spun polițiștii.

deseuri
SURSA FOTO: Facebook