O simulare pe computer, numită „Mindy”, indică unele schimbări destul de interesante, despre care oamenii de știință spun că ar putea afecta umanitatea, dacă tendințele actuale în tehnologie continuă, potrivit BGR.com.
Dacă modelul lor este corect, viitorul umanității lasă mult de dorit. Mulți sunt îngrijorați de modul în care orele petrecute la un birou, aplecați peste o tastatură, vor afecta oamenii pe termen lung.
Oamenii vor avea spatele cocoșat și gâtul arcuit și ar putea să sufere de așa numitul „gât tehnologic”
Iar dacă Mindy a ghicit bine, înseamnă că, în anul 3000, oamenii vor avea spatele cocoșat și gâtul arcuit. Și ar putea să sufere de ceva ce oamenii de știință numesc „gâtul tehnologic”, o afecțiune declanșată de menținerea privirii în jos pentru mult timp, la computere, smartphone-uri, laptopuri.
O altă problemă posibilă pe care modelul o evidențiază este un cot de 90 de grade, care ar putea fi legat de brațe în timp ce stați mereu pe un scaun, interacționând cu un mouse sau cu tastatura.
Cranii mai groase și creiere mai mici, efect al tehnologiei
Simulările prevăd că viitorul evoluției umane va avea de suferit din cauza craniilor mai groase și a creierelor mai mici, un alt efect secundar al tehnologiei care ne face mai leneși. În plus acest lucru duce la pierderea capacității creierului din cauza lipsei utilizării acestui organ.
În cele din urmă, alte două posibile probleme pe care modelul le evidențiază sunt ceea ce unii numesc „text claw”, ceea ce face ca mâna să arate ca și cum ar ține un smartphone în mod constant, precum și o a doua pleoapă, poate o trăsătură evolutivă care ar putea apărea pentru a ne proteja ochii de lumina albastră periculoasă emisă de monitoarele computerelor.
Aceste predicții despre viitorul evoluției umane sunt doar atât: predicții. Și nu se bazează pe nicio informație științifică concretă.
De fapt, modelul a apărut pentru prima dată în 2022 și a fost comandat de TollFreeForwarding pentru a avertiza oamenii despre utilizarea excesivă a tehnologiei. Dacă folosirea unor instrumente de mii de ani nu a schimbat modul în care ne sunt modelate mâinile, atunci s-ar putea ca nici modul în care folosim smartphone-urile și computerele să nu schimbe acest lucru.
Culoarea ochilor, culoarea părului și culoarea pielii
În plus, este aproape imposibil pentru orice om de știință să anticipeze corect ce va implica evoluția umană. Evoluția este o afacere foarte complicată și nu există nicio modalitate reală de a o controla sau de a ne forța corpurile să evolueze în moduri specifice.
Probabil, viitorul evoluției umane ar putea să aducă schimbări în trăsăturile umane, cum ar fi culoarea ochilor, culoarea părului și culoarea pielii.