Mai multe alimente prezintă potențiale riscuri pentru sănătatea noastră. Un medic specializat în Nutriție și Boli metabolice a oferit mai multe explicații și a susținut că trebuie să renunțam complet la ele.
Ancuța Leonte, medic specialist diabetolog, specializat în Nutriție și Boli metabolice, spune că trebuie să renunțăm la mai multe alimente. Potrivit specialistei, acestea prezintă potențiale riscuri pentru sănătatea noastră.
Specialista spune că trebuie să renunțăm la aceste alimente
Medicul a explicat că următoarele produse nu ar trebui să facă parte din meniul nostru. Aceasta a oferit mai multe exemple. Primul alimente pe listă este margarina, urmată de delicat sau alte condimente care conțin zahăr și monoglutamat de sodiu.
Un alt produs foarte popular care trebuie evitat este supa instant, potrivit specialistei. Ancuța Leonte a făcut referire și la mezeluri, precum cremvurști și parizer.
Medicul a susținut și că pateul poate fi periculos pentru sănătate, fiind urmat de cafea instant 3 în 1. Salata de icre din comerț, spune specialista, este un alt produs care trebuie evitat.
Ultimele trei alimente menționate de către medic sunt sosurile, precum maioneza sau ketchup-ul, foietajele și produsele pane congelate.
Alimentele bogate în zahăr rafinat prezintă un risc ridicat
Amintim că alimentele bogate în zahăr rafinat prezintă un risc ridicat. Zahărul rafinat este o substanță omniprezentă în multe produse alimentare procesate.
Mai mult, consumul excesiv de zahăr poate duce la creșterea în greutate, rezistența la insulină și creșterea riscului de diabet zaharat de tip 2.
Zahărul poate afecta negativ sănătatea creierului, fiind asociat cu riscul de declin cognitiv și chiar de depresie.
Pe lângă zahăr, grăsimile artificiale prezintă un alt risc pentru sănătate. Aceste sunt utilizate frecvent în produsele de patiserie și fast-food.
Totodată, sunt cunoscute pentru capacitatea lor de a crește nivelurile de colesterol „rău” (LDL) și de a reduce nivelurile de colesterol „bun” (HDL).
Astfel, crește riscul de boli cardiovasculare. La rândul ei, sarea în exces poate avea consecințe grave asupra sănătății.
Consumul ridicat de sare este asociat cu hipertensiunea arterială
Consumul ridicat de sare este asociat cu hipertensiunea arterială, un factor de risc major pentru accidentele vasculare cerebrale.
Consumul excesiv de sare poate rezulta și în boli de inimă.
Potrivit specialiștilor în nutriție, proteinele slabe, precum carnea de pui, curcan sau pește, reprezintă o parte importantă a unei diete echilibrate.
Acestea sunt bogate în nutrienți esențiali, cum ar fi proteinele, fierul și zincul. Simultan, pot contribui la menținerea masei musculare și a sănătății generale.