Potrivit unui comunicat al ASF, capitalul social al Asirom VIG a ajuns la 424,939 milioane lei, de la 340,369 milioane de lei. 

"Înainte de închiderea exerciţiului financiar la 31.12.2016 şi de aprobarea majorării de capital, rata de solvabilitate (SCR) era de 155%, iar rata capitalului minim (MCR) era de 449%", precizează ASF. 

De asemenea, Consiliul ASF a aprobat în şedinţa de miercuri numirile lui Jean-Yves Roger Marie Le Berre pentru un nou mandat în calitate de membru – vicepreşedinte al Consiliului de Supraveghere la societatea AXA Life Insurance, a lui Bruno Charles Paul Dufraisse în calitate de membru – preşedinte, a lui Alice Chantal Marie Garcet în calitate de membru – vicepreşedinte şi a lui Daniel Buta în calitate de membru pentru noi mandate în cadrul directoratului la societatea AXA Life Insurance. 

În plus, a fost avizat proiectul de colaborare între Autoritatea de Supraveghere Financiară prin intermediul Entităţii de Soluţionare Alternativă a Litigiilor în domeniul financiar nonbancar (SAL-Fin) şi Centrul de Soluţionare Alternativă a Litigiilor în Domeniul Bancar (CSALB). 

"Consiliul ASF se întruneşte în fiecare săptămână pentru a decide asupra măsurilor care trebuie adoptate pentru buna funcţionare şi pentru supravegherea eficientă a pieţelor financiare nebancare, a participanţilor şi operaţiunilor pe aceste pieţe", afirmă ASF. 

ASF este autoritatea naţională pentru reglementarea şi supravegherea pieţelor asigurărilor, a pensiilor private, precum şi a pieţei de capital. ASF contribuie la consolidarea cadrului integrat de funcţionare a celor trei sectoare, care însumează peste 10 milioane de participanţi. 

Asirom VIG a subscris un volum de prime de 888 milioane lei, în primele 9 luni ale anului 2016, în creştere cu 90% faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior.

 AGERPRES